-Aardappelsalade a la Siska Schoeters-
De Siska salade, ik leerde hem deze zomer kennen. Het is één van mijn specialiteiten, zei ze. Patatten, mayonaise en bieslook. Ik lachte. Meer nog ik plaagde haar een beetje. ‘En voor de mensen die het toch wat culinairder willen, heb ik ook nog wat andere receptjes om te delen, zei ik’. Onterecht, achteraf gezien. Het is een basissalade die eigenlijk nog geen naam heeft. Een basissalade die een naam verdiend. Gewoon omdat die super lekker is. No nonsense, gewoon recht voor de raap en iedereen is er zot van. Een beetje zoals de presentatrice naar wie de salade nu ondertussen genoemd is. Patattensalade, de Siskasalade. Sla het op in uw geheugen, het wordt culinair erfgoed. Zo niet, dan wel een beetje erfgoed in ons huis. Lekker eten moet niet altijd te complex zijn. Is het de meest gezonde salade? Neen. Moeten alle salades per se gezond zijn? Zeker niet. Gewoon lekker. Goei eten van een goei presentatrice en een topwijf.
Ingrediënten
- 200 g vastkokende aardappelen
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 tl natuurazijn
- Paar takjes bieslook
- Peper en zout
Instructies
Schil en snijd de aardappelen in stukken. Kook gaar in gezouten water en giet af. Laat de aardappelen goed afkoelen in de koelkast.
Meng er de mayonaise en de azijn onder. Kruid met peper en zout en werk af met fijngesneden bieslook.
Serveertip: Heerlijk bij een gebakken worst of koteletje.
Geen reacties