Bloemkoolsalade met druiven, spek, pistache noten en zure room dressing

mei 10, 2018
Bloemkoolsalade met druiven, spek, pistache noten en zure room dressing

-Bloemkoolsalade met druiven, spek, pistache noten en zure room dressing-

Wacht, bloemkool op de barbecue? Klopt! Doorheen mijn maandenlange (beetje overdreven) zoektocht naar originele side dishes kwam ik tot deze heerlijke salade met bloemkool, druifjes, spek, pistache en zure room dressing. Bak daar gerust een heerlijke steak of zelf een worstje bij en je hebt je tafelgenoten weer wat origineels voorgeschoteld. Vertel hen gerust dat je dit recept volledig zelf heb uitgedacht, ik weet van niets.

Wat moet je, buiten dat het onwijs lekker is, nog allemaal weten over deze salade? Wel, ik gooi zelden wat weg en ook deze keer heb ik dus de volledige bloemkool gebruikt. De nerven van de bladeren zijn wat zoeter en ook de stam van de bloemkool is super lekker als je hem in fijne plakjes snijdt. Leg de bloemkool roosjes niet direct boven de kolen want bloemkool pakt snel een rooksmaak op. Anders kan je net zo goed een volle asbak in je mond duwen. Indirect garen is de boodschap dus. Verder kies je best voor pitloze druiven om de vullingen in je tanden te besparen en voor iets dikkere plakken gezouten spek anders vallen ze tussen je rooster. Dat is alles wat jullie moeten weten, dus hup aan de slag!

Op zoek naar andere sidedishes voor bij de barbecue? Kijk dan ook even hier voor meer heerlijke recepten.

Bloemkool salade met druiven, spek, pistache noten en zure room dressing

Ingrediënten voor: 2-4

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 6 schellen gezouten spek
  • 100 ml zure room
  • 2 eetlepels mayo
  • bieslook
  • handvol druiven
  • handvol pistache noten (gezouten en geroosterd)

Instructies

1

Haal de roosjes van de bloemkool. Maak ze klein genoeg maar ook niet te klein zodat ze niet door de rooster vallen. Snijd de steel in fijne plakken. Doe alles in een kom, kruid met peper en zout en roer er een scheut olijfolie door.

2

Leg de bloemkool op de barbecue ergens langs de zijkant en laat op het gemak garen. Draai zo nu en dan om. De bladeren moeten minder lang.

3

Leg de spek op de barbecue en gril krokant.

4

Meng de zure room met de mayonaise en snijd er wat bieslook onder

5

Snijd het spek in kleinere stukken. Halveer de druifjes.

6

Serveer de salade koud (of eventueel zelf warm) in een grote kom en werk af met de druiven, de pistache noten en de heerlijke dressing.

bloemkool op de barbecue

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter