-Potje kip met champignon en krokante aardappeltjes-
Ik zit geborgen in een onzichtbare, kinderlijke bubblegum op wieltjes. Zo één waar geen enkele volwassene door kan kijken, een zwevend tapijt die mij helemaal ontspannen afzet op het werk.
Eentje die over files heen waait en gehaaste, sombere donderwolken op een roze wolk zet. De zon schijnt er altijd binnen, de beste Disney klassiekers worden er gedraaid met de teksten die ik als kind gebruikte en de zetels zijn gemaakt van lege eierdoosjes zodat echt geen enkele noot kattengejank met de grote K z’n weg vindt naar de stoere mensenwereld.
Dit moet de meest ontspannen rit naar het werk ooit geweest zijn.
Over auto’s gesproken, hoe lekker bolt dit heerlijke potje met kip, champignon, fijne groentjes en krokante aardappeltjes!🥰
In dit recept maakte ik gebruik van Greenpan. Meer daarover later!
Toch liever een ander gerechtje met kip? Check deze heerlijkheden eens!
Potje kip met champignon en krokante aardappel
Ingrediënten
- 300 gram kip (voorkeur voor de dij zonder been)
- 200 gram aardappelen
- 3 eetlepels bloem
- kippenbouillon 150 ml
- melk 100 ml
- handje vol champignons
- 2 handen brunoise diepvriesgroenten (mengeling van ui, selder, wortel en prei)
- dragon
- 2 tenen look
- peterselie
Instructies
Zet de oven op 220 graden.
Snijd de aardappelen in partjes, je hoeft ze niet te schillen, en doe ze in een ovenschaal met een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
Zet ze in de oven tot ze krokant zijn (ongeveer 20 min)
Snijd de kip in stukken en bak ze krokant in de pan samen met de champignons. Ik heb ze niet gesneden.
Als deze gekleurd zijn, haal dan even uit de pan en voeg de diepvriesgroenten toe samen met de look.
Giet de bloem over en laat die even bakken zoals je een klassieke bechamelsaus maakt. Doe er de bouillon en melk bij en roer met de garde tot de bloem is opgelost en je een dikke saus hebt. Kruid met peper en zout.
Doe alle ingrediënten in de saus en werk af met de krokante aardappelen.
Werk af met peterselie en dragon. Eventueel kan je zoals mij de pan (als die dat toelaat bij jou) nog even onder de grill stoppen.
Geen reacties