/

Spaghetti met gin, witte pens en dragon

oktober 28, 2018
gin

-Spaghetti met gin, witte pens en dragon-

Zo van die goede, ouderwetse witte pensen, daar ben ik op mijn dertigste nog steeds verzot op. Al moet ik zeggen dat ik wel zo mijn eigen manier heb van die te bakken. Want niet tegenstaande dat ik de smaak heerlijk vind, vind ik ze soms net wat te ‘papperig’ en hou ik gewoon van een krokant korstje. Dus snijd ik ze altijd in kleine stukjes om die dan afzonderlijk te bakken. Juist ja, zoals een klein kindje dat alleen zijn boterhammen op eet als er geen korstjes meer aanhangen. Ik vind het echt een immens verschil.

Deze week trouwens geen klassieke puree bij de worst maar pasta en een wel niet zo alledaagse pasta saus. Veel koks koken tegenwoordig met vermout, wodka, wijn, dus waarom zou je niet met gin kunnen koken. Ik vond het echt lekker smaken en de dragon geeft zo een lekker anijs achtige smaak aan je gerecht. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je een gin kiest die niet geinfuseerd is met een bepaalde smaak of geur. Je wil tenslotte niet dat je spaghetti naar vlierbloesem of rozen smaakt, toch?

Probeer trouwens ook eens deze spaghetti met truffel!

Ingrediënten voor: 2
Cooking Time: 25

Ingrediënten

  • 250 gram spaghetti
  • doosje champignon
  • 1 prei
  • 1 teen look
  • 4 eetlepels gin
  • half teentje kippenbouillon
  • 200 ml room
  • 2 witte pensen
  • peper en zout
  • 1 klont boter
  • verse dragon ( paar blaadjes naar wens)
  • eventueel wat verse Parmezaanse kaas

Instructies

1

Smelt een klont boter in een hoge pan.

2

Snijd de prei doormidden en dan in fijne halve ringen.

3

Snijd de champignons in schijfjes

4

Bak aan in de pan op een middelmatig vuur. Pers een teen look bij de groenten.

5

Snijd de witte pens in stukken. Bak aan in dezelfde pan.

6

Blus met de gin en laat alle alcohol verdampen. Brokkel er een half bouillon blokje bij.

7

Blus met de room en laat inkoken op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

8

Zet een pot met gezouten water op, Kook de spaghetti al dente. Neem de pasta uit de pot met een tang of vork en doe ze rechtstreeks bij de de saus. Het pasta water aan de spaghetti helpt je saus mooi indikken.

9

Werk af met fijngesneden dragon en een draai van de pepermolen.

10

Eventueel kan je er ook nog Parmezaanse kaas bij serveren.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter