/ /

Pieterman met paddenstoelenbouillon en krokante groene kool

December 20, 2020

Mijn voorgerecht voor Kerst: Pieterman met paddenstoelenbouillon en krokante groene kool

 

Mijn voornemens voor 2021: minder tijd doorbrengen met mijn gezin.

Grapje, lekker eten! Dat wil ik, lekker eten!

Zoals deze smaakbom, gemaakt met allemaal lokale producten en geserveerd met een lekker glaasje spuitwater van Bru. Ohja, en ook een glas wijn uiteraard. Maar da’s iets minder lokaal.

Dit is een betaalde samenwerking met Bru.

Ingrediƫnten

  • 2 pieterman filets
  • 500 g kastanje champignons
  • 1 sjalotje
  • 2 tenen look
  • 1 laurierblad
  • 30 g gedroogde champignons
  • 200 ml water
  • 1 kruidnagel
  • Peper en zout
  • Savooikool
  • Olijfolie
  • Een paar takjes verse kervel
  • Materiaal: bakpapier

Instructies

1

Vul een sauspannetje met water. Neem 300 gram van de champignons en trek die in stukken en voeg ze toe aan de pan. Voeg ook de gedroogde champignons, een teen look, een gepelde sjalot, laurierblad en de kruidnagel toe. Kruid met peper en een goeie snuf zout. Laat 45 min trekken. Haal de bouillon door een zeefje, kruid bij met zout en houd warm.

2

Verwarm de oven op 180 graden. Neem twee grote bladeren van de savooikool. Snijd de nerf er uit, bestrijk met olijfolie, kruid met peper en zout en leg ze op een velletje bakpapier. Bak in de oven voor 10-15 minuten tot ze krokant zijn. Laat afkoelen op een vel keukenrol.

3

Snijd de overige champignons in grove stukken. Bak krokant in een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout.

4

Kruid de pieterman en bak op de velkant. Draaj na 1,5 minuten op en bak ook nog een minuut op de andere kant.

5

Leg de gebakken champignons in het midden van een bord. Plaats de vis daarop, werk af met de krokante kool en kervel. Giet de bouillon in het bord en serveer.

 

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter