Utrecht: Arabisch tafelen restaurant Badhu

augustus 6, 2017

Het moet een week geleden zijn dat ik verliefd geworden ben. Verliefd op een stad dat niet de mijne is, noch ooit de mijne zal worden. Willen maar niet kunnen krijgen, welcome back puberty.

Utrecht, zo noemt ze. Hip, trendy, mooi, gezellig, uitbundig vriendelijk en zo uitermate divers. Ze heeft werkelijk alles waar een dertiger in spe naar verlangt maar vooral voor het culinaire aspect van de stad ben ik gezwicht. Hoe zou het ook anders.De liefde van de man gaat door de maag, so true!

Utrecht is een biotoop van hippe en trendy restaurantjes, bars, koffiehuisjes (niet te verwarren met de coffeeshops) en daar voelt “den deze” zich dan ook erg snel thuis. Het overgrote aanbod aan hips maakt het echter wel niet gemakkelijk kiezen. Dus help ik jullie graag even op weg door mijn favoriete adresjes met jullie te delen. Restaurant Badhu is als eerste aan de beurt.

Hebben jullie nog leuke hotspots in Utrecht?

Restaurant Badhu: Willem van Noortplein 19 Utrecht

Dit restaurant werd mij aangeraden door Marlous, een rasechte Utrechtenaar (Utrechter? Utrechtees? Iemand uit Utrecht dus). En volledig terecht. Badhu is een super gezellig restaurant met speciale fusion gerechtjes uit de Arabische keuken. Het is eens wat anders, hoor ik je denken, en dat is het ook. Hoeveel keer per week eten jullie een gerechtje met Libanese of Algerijnse invloeden? Weinig! Ons kon het alvast heel erg bekoren.

Om de avond in te zetten koos ik voor de ‘spiced le souk’ cocktail. Een heel kruidig drankje -en met best wat alcohol in amai!- met tequila, falernum likeur, limoen en SPM ginger & cardamon. Mijn vriendin koos voor ‘the arabic’. Een frisse start dat bijna even lekker was als de mijne (al zal ze dat niet willen toegeven) op basis van gin likeur, munt, limoen en SPM orange blossom & lavender. Ze goten lekker binnen zo met het zonnetje op ons gelaat.

Een leuk en ongedwongen sfeertje, tof interieur, een open keuken en een goed ingedeelde ruimte zodat je de veelvraat aan het tafeltje naast je niet hoeft te horen smekken en smikkelen. Die veelvraat, die bleek achteraf best wel veel op mij te gelijken. Oeps! #twasmegalekker.

Met de nodige alcohol achter de kiezen, bestelden we vijf gerechtjes om te delen. De hele selectieprocedure waar we doorgegaan zijn om tot de uiteindelijke tafelbezetting te komen, laat ik bij beter weten achterwege. Teveel lekkers om uit te kiezen, laten we het daar bij houden.

De eerste rit werd gewonnen door mijn vriendin. Ze koos voor de gepofte rode biet met sinaasappel, gefrituurde aardpeer, tamarillo (moest ik toch ook even opzoeken) en chili. Super fris en verrassend smakelijk ook al ben ik geen fan van rode biet. De tafel werd vervolgens kleiner en kleiner qua elleboogruimte en kwam boordevol kleuren en geuren te staan.

Het gerookt spek met granaatappel, gember en appelstroop en gepekelde rode groenten, werd uiteindelijk mijn favoriet. Een fotofinish met de gamba tajine met linzen en ingelegde citroen. Mijn vriendin verkoos dan weer de in ahorn geroosterde peen met knoflookhangop en munt. Verder bestelden we ook nog de gegrilde & gerookt halloumi met zoete tomaatjes, tabil en munt en nog wat side dishes.

Tot onze grote verbazing, en met het schaamrood op de wangen, waren we een uur later alweer onderweg naar een nieuwe hotspot. Boeffen, fretten, schrokken, dat hebben we daar gedaan. Er volledig over eigenlijk als ik er aan terug denk. Maar dus, echt wel lekker gegeten daar!

Heb ik je toch niet warm kunnen maken voor de Arabische keuken? Misschien is LE:EN dan meer jouw ding. LE:EN is namelijk een restaurant van dezelfde eigenaars, maar waar je dan weer heerlijke kleine Aziatische gerechtjes kan eten.

Volgende week neem ik jullie mee naar onze volgende hotspot, Kimmade. Tot dusver, blijf ons gewoon volgen via Facebook of via Instagram.

Hebben jullie nog leuke hotspots ontdekt in Utrecht? Laat het mij weten in de reacties.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter