/

Basis salade met coeur de boeuf tomaten

september 9, 2018
basis-salade-met-coeur-de-boeuf-tomaat

-Basis-salade-met-coeur-de-boeuf-tomaat-

Hoe vaak schep je, tijdens een BBQ, niet een lepel tomaten op je bord om daarna meer dan de helft te laten liggen omdat er nog geur nog smaak in de salade zit.  Ik snap vaak niet waarom mensen niet gewoon wat meer tijd steken in van die kleine dingen, hoe simpel ze ook mogen zijn. Een beetje olijfolie, een beetje azijn, peper, zout,… ze doen wonderen en ze maken van een flauw bijgerecht een hit op je bord.

Kruiding is één ding, de juiste tomaten kiezen da’s iets anders. Het lijkt vaak verleidelijk om voor de goedkoopste roodjes te kiezen omdat het “toch maar tomaten zijn”, maar je hebt er erg veel variatie in. Zo hou ik in de zomer erg van de coeur de boeuf tomaten omdat ze minder waterachtig, minder zuur en voller van smaak zijn. Ieder zijn smaak, maar bewust je groenten kiezen is zo belangrijk als het over iets simpel als een salade gaat.

Gebruik dit receptje en doe er eventueel wat nootjes, mozzarella, ansjovis,… bij als je wilt. Zolang je deze als basis gebruikt, kan er nog weinig mislopen. Tenzij je er fruittella’s, gebakken banaan en chocoladesaus bij serveert natuurlijk.

Klik hier voor meer bijgerechten voor bij de BBQ.

basis-salade-met-coeur-de-boeuf-tomaat

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • 1 a 2 coeur de boeuf tomaten
  • 1 sjalotje
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snuifje zout
  • een draai van de pepermolen
  • verse kruiden uit de tuin (bieslook, peterselie, basilicum,...)
  • 1/2 eetlepel natuurazijn

Instructies

1

Meng de olijfolie met de de natuurazijn.

2

Snijd een sjalotje in fijne brunoise (blokjes) en doe bij de dressing. Laat 10 minuten staan zodat de ui lichtjes marineert.

3

Snijd de tomaat in fijne plakjes en doe er de dressing over.

4

Kruid met peper en zout.

5

Laat even intrekken voor serveren.

6

Snijd de kruiden fijn en strooi over de tomaten.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter