/

banketbakkersroom met aardbei

Juni 1, 2021
Ik lig in mijn stapelbed onder een dikke witte dons met clowns en kleurrijke jongleerballen erop. Oostends, handgemaakt vakmanschap van mijn oma. Net als onze pyjama’s. Op mijn hoofd ligt een nat washandje. Een poging om de koorts te stillen en ‘s nachts niet badend in het zweet wakker te worden. We weten allemaal dat een natte washand niet blijft liggen wanneer je in slaap valt. Bij ziekte werd je bij ons thuis altijd badend wakker. In water of zweet, dat moest het forensisch team bepalen. Een kommetje heet water met daarin een paar druppeltjes eucalyptus , was mijn moeder haar geheime recept om de lamme zieke terug op te doen staan. Er waren toen maar twee boeken om inspiratie uit te halen. Het boek van de Boerinnenbond en de Bijbel. In dat laatste staat een soortgelijk recept maar dan met maretak. Of een brandende braamstruik. We hadden geen brandalarm in de gang. Haar tweede geheim was vanillepudding. Omdat je als zieke 8-jarige gewoon op dat moment geen zin hebt in koteletten met boontjes. “Hier, dan heb je toch iets binnen”, zei ze dan. We werden verplicht om met een klein lepeltje te eten anders aten we te snel. Ik zie mij nog zo zitten. Een tenger, manneke in een zelfgemaakte pyjama. Met een loopneus, een platte, natte pluk haar stevig op mijn voorhoofd geplakt en een kommetje vanillepudding. Daar kon geen vaccin het van winnen.🍼
Op wereldmelkdag zet ik dit troostend dessertje met banketbakkersroom met puddingpoeder en volle melk, graag eens in de kijker. Want melk, da’s nostalgie! Dat blijft genieten, zeker met een te klein lepeltje. Zelf op een warme dag als vandaag.⛱🥛
Ingrediënten voor: 2-4

Ingrediënten

  • 2 dooierd
  • 300 ml volle melk
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 eetlepel suiker
  • 25 g puddingpoeder
  • ½ gelatine blaadje
  • Bakje aardbeien
  • 1limoen

Instructies

1

Verwarm de melk met de vanillesuiker.

2

Laat de gelatine weken in een bord water.

3

Doe de dooiers van het ei in een keukenmachine en voeg de suiker toe. Klop het eigeel

4

gedurende een paar minuten op. Voeg het puddingpoeder toe en voeg ook een pollepel melk

5

toe. Roer alles goed onder mekaar en doe deze massa vervolgens in de pan waar de warme

6

melk in zit. Roer alles goed onder mekaar en voeg gelatine toe. Laat afkoelen

7

voor 2 uur. Werk af met verse aardbeien en zeste van limoen.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter