Wanneer je tenen als ware het zwemvliezen aan mekaar gevroren zijn, je wangen bol rood staan van de snijdende wind en je neus druipt als een tap op een vat Jupiler tijdens Werchter, kruip dan met dit broodje in de zetel en doe alsof het je geen hol schelen kan dat de helft van de inhoud er uit valt als je er in bijt. Onderleggers zijn voor mietjes, dit broodje met beenham is voor levensgenieters.
Trouwens… mayonaise van tuinkers? Tuurlijk, heerlijk pittig en mooi van kleur. Zalig hoor. Is zelf mayonaise maken moeilijk? Baneen! Het enige wat je nodig hebt is een mixer, een vrij smalle beker, een neutrale olie, eieren en natuurlijk tuinkers. Eens je dit recept beet hebt, kan je gewoon met alles mayonaise maken. Iets wat ik trouwens dikwijls doe. Er staat namelijk geen straf op originaliteit. Toch?
Ingrediënten
- 2 schellen beenham (2mm dikte)
- Rucola
- tomaatjes
- 1 rode ui
- gefrituurde uitjes
- 2 broodjes
- 2 eieren
- 150 gram tuinkers
- olie (neutrale arachide olie)
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel azijn
- 1 teentje look
Instructies
Doe eerst de tuinkers, look, azijn, mosterd in een maatbeker. Doe er 2 geel van ei bij. Mix heel even en doe er dan stelselmatig de olie bij tot je een gebonden mayonaise krijgt. Kruid met peper en zout.
Stop de broodjes even in de oven.
Bak de beenham even aan in de pan en beleg je broodjes met rucola, gesneden ui, gesneden tomaatjes en de gefrituurde uitjes.
2 Reacties
Leander
september 26, 2019 at 12:07Welke beenham heb je hiervoor gebruikt?
Jelle Beeckman
september 26, 2019 at 12:11Gewoon bij de slager een schel Breydelham of gewone gekookte ham kan eventueel ook (eerste is lekkerder) vragen in een schel van ongeveer 5 mm 🙂