Kalfsschenkel met bloedsinaasappel en kikkerewten

Maart 17, 2021
schenkel

Ik droom er van om ooit beenhouwer te worden, maar slager momenteel niet in om die droom waar te maken. – Als verhoopte beenhouwer, houw ik wel van een stukje vlees. Zeker als daar dan ook nog wat van het been aan zit. Zoals bij de kalfsschenkels. Daar heb je niet schenkel en alleen heerlijk zacht vlees, het merg is zalig op de boterham!

 

Ingrediënten voor: 2-4

Ingrediënten

  • • 2 kalfsschenkels
  • • 1 klont boter
  • • Peper en zout
  • • 1 teen look
  • • 1 ui
  • • 2 steranijs
  • • 1 tl kaneel
  • • 1 tl paprikapoeder
  • • 1 stuk gember (2cm)
  • • 2 kruidnagels
  • • 2 laurier
  • • 1 citroen
  • • 2 eetlepels suiker
  • • 3 bloedsinaasappelen
  • • 500 ml kippenbouillon
  • • 1 blik kikkererwten.
  • • Verse koriander of peterselie.

Instructies

1

Zo ga je te werk:

2

Kruid de schenkel met peper en zout. Bak mooi bruin in de boter. Voeg een fijngesneden teen look, gember en fijngesneden uit toe. Kruid met kaneel, paprikapoeder, de kruidnagels, laurier en steranijs. Voeg de bruine suiker en de bloem toe. Roer goed. Blus vervolgens met het sap van de sinaasappelen en de citroen. Laat even inkoken en karameliseren. Voeg ook de schil van 1 citroen en 1 sinaasappel toe. Blus met de bouillon, zorg dat de schenkels mooi onder staan. Laat op een zacht vuurtje pruttelen voor ongeveer 90-120 minuten, tot wanneer het vlees mooi zacht is. Haal het vlees voorzichtig uit de pot en laat de saus nog 10 minuten pruttelen. Proef of de saus mooi in balans is (zoet/zuur) . Spoel de kikkererwten onder koud water en voeg ze toe aan de saus. Serveer met couscous, raita en verse koriander.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter