Courgetterolletjes in kaassaus

september 16, 2020
courgetterolletjes

-Courgetterolletjes in kaassaus-

Verlegen groet ik de drie mensen van middelbare leedtijd terwijl ik mijn gehuurde kamerjas van mijn schouders laat glijden. Het water is eerder lauw dan warm en bubbelt net te weinig om volledig ondoorzichtig te zijn.  Daar gaat mijn eetlust.Het gevoel van gekookt te worden in het zweet van een ander, is niet wat mij echt tot rust kan brengen. Neen, geef mij maar een jasje van spek en een borrelende jacuzzi gevuld met kaas. Ach, was ik maar een courgette?

 

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 el boter
  • 5 el bloem
  • scheutje witte wijn
  • 600 ml melk
  • peper en zout
  • 1tl nootmuskaat
  • 4 schelletjes Italiaanse ham
  • 150 gram parmezaan
  • 1 tl tijm

Instructies

1

snijd de courgette in twee en halveer ze. Kruid met zout en laat een kwartiertje staan. Zo komt er heel wat water uit.

2

Maak terwijl de saus. Smelt de boter en doe de bloem er bij. Roer tot je kruimels hebt. Voeg de wijn en de melk toe en roer tot je een dikke saus hebt. Kruid met peper, nootmuskaat en voeg de parmezaanse kaas toe. Daarna kan je bijkruiden met zout.

3

Spoel de courgette af en dep ze droog. Wikkel ze in de ham. Giet de kaassaus in een ovenschotel, let de courgetterolletjes er in. Werk af met wat tijm.

4

Zet 30 min in een oven van 200 graden.

5

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter