/

Nasiballetjes met pinda

januari 26, 2022

Nasiballetjes met pinda

Ik laat wel eens een sok achter onder de zetel en ben wereldkampioen in over de wasmand springen. Ik vergeet wel eens een afspraak, vul de vaatwasser op de verkeerde manier en hou mijn dochter te lang op omdat het gezellig is. Ik rij te lang op het linker rijvak, heb soms een irritante hoest wanneer zij probeert te slapen en mijn handen hebben vaak ijskoud wanneer ik haar ’s nachts wil vastpakken.

Maar goed, zij eet vooral vegetarisch.  Dus ja, elk zijn werkpuntjes zeker?!

Da’s uiteraard gelogen. Ik kook hier geregeld vegetarisch thuis, zonder te morren. Het is juist een kwestie van op zoek te gaan naar lekkere producten. Dat is het gewoon. Deze nasi balletjes van bij Delhaize met zelfgemaakte pindasaus zijn hier thuis alvast goedgekeurd.

En als ze nu eens gewoon meehelpt met die kousen of de vaatwasser, dan komt alles goed

Meer info over deze nasiballetjes kan je hier vinden.

Ingrediënten

  • • ½ chili
  • • 1 teen look
  • • 100 g pinda nootjes (gezouten)
  • • Arachideolie olie (50 ml)
  • • Stuk gember (2cm)
  • • 20 g koriander
  • • 100 ml kokosmelk
  • • Klein scheutje warm water
  • • 150 g Bio veggie nasi balletjes
  • • Sesamzaadjes

Instructies

1

• Doe de arachide olie in een kleine sauspan. Snijd de chili, look en gember in fijne plakjes. Voeg toe aan de olie als die goed warm is en bak alles op een middelmatig vuur. Voeg de nootjes toe en laat die 5 minuten meebakken tot wanneer ze (net als de knoflook) beginnen te kleuren. Giet af door een fijne zeef.

2

• Doe de vorige ingrediënten in een blender/mixer. Voeg een klein scheutje van de olie toe samen met alle koriander de kokosmelk en een klein scheutje warm water. Mix tot een gladde dipsaus en kruid eventueel bij.

3

• Steek de nasi balletjes op een stokje en bak ze krokant in een scheutje olijfolie.

4

• Werk af met sesamzaadjes

nasiballetjes

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter