Five spice pulled pork met bami

april 22, 2017

Als ik vrolijk door mijn Instagram scrol, lijkt het vaak alsof elke foodblogger tegenwoordig iets pulled, sushi-achtig, iets met courgettini of weer een avocado variant maakt. Echt wereld vernieuwend is het allemaal niet echt meer en ik heb tot dusver nog niemand gevonden die die hypes combineert door zich te wagen aan een pulled sushi roll met guacamole en courgettini. Een kwestie van tijd, denk ik.

Er is natuurlijk wel een reden waarom pulled pork nog steeds hip en trendy is. T’ is gewoon super lekker en soms is één (en zeker deze) reden gewoon genoeg. Ik wou er mij al een tijdje aan wagen, maar een combinatie van uitstelgedrag en een chronisch gebrek aan tijd, gooiden steeds roet in het eten. Het beestje moet namelijk wel eventjes gemasseerd en bevochtend worden om daarna een zestal uurtjes te ontspannen in een hete oven. Ja, mijn maag wordt er spontaan terug een beetje geil van.

Buiten dat is er dus eigenlijk niet veel werk aan en kan je tijdens die zes uur met een gerust hart verder werken aan de Playboy puzzel die je onlangs voor de gein van je vrienden gekregen hebt.

Bami is iets dat ik wel vaker klaar maak, als het snel moet gaan. Normaal gebruik ik varkenshaasje, maar deze variant is zo onweerstaanbaar orgastisch dat er geen weg terug is. Deze versie is goedkoper, maar van fastfood is er dus geen sprake meer.

Dit heb je nodig (2 personen):

  • varkenschouder (500 gram)
  • 5 kruiden poeder
  • 2 eetlepels suiker
  • spaghetti
  • ketjap manis (2 eetlepels)
  • 1 limoen
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 2 wortelen
  • 2 lente uit
  • 1 ui
  • een half rood pepertje
  • gefrituurde uitjes
  • 2 eieren

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven op 150 graden. Maak een mengsel van het 5 kruiden poeder en de suiker. Wrijf het vlees er mee in en kruid ook nog met wat zout. Leg in een braadslee en voeg een glas water toe. Zet gedurende 5 uur in de oven op 150 graden. Zet op het einde nog eens 30 minuten in een oven van 200 graden zodat het vlees kan karameliseren. Het vlees is klaar als je het met twee vorken uiteen kan trekken.
  2. Kook de spaghetti al dente, spoel af met koud water en hou aan de kant.
  3. Snijd de ui en de wortel en bak aan in de wok. Voeg de sambal badjak toe. Deze kan je  tegenwoordig in bijna alle grootwarenhuizen vinden.
  4. Blus met de ketjap manis en laat even inkoken. Voeg het sap van een limoen toe.
  5. Doe de spaghetti bij de saus en werk af met met de chili peper en de lente ui.
  6. Bak het vlees nog even snel aan in een hete pan met wat extra 5 kruiden poeder zodat je een knapperig korstje krijgt.
  7. Bak een eitje en werk daar het bord mee af.

Heerlijk!

Feedback, opmerkingen of teveel slijm in de mond van het watertanden? Laat het mij weten bij de reacties! 

 

 

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter