Haar bruingebakken benen liggen schuin over de mijne. Twee paar speelse voeten teenworstelen om wie het schaambrokje mag opeten uit het kleurrijke bord dat op haar dijbenen rust.
Het zand is witter dan het trouwkleed van een kersverse bruid, het water azuurblauw. De zon doet het water fonkelen zoals mijn ogen de eerste keer deden toen ik haar zag. Over de rand van mijn Mai Tai hangt een papieren parapluutje dat de kubusvormige ijsblokjes voor smelten behoedt.
Vier bevriende palmbomen achter ons bewegen synchroon, tak in tak, op het zachte ritme van de wind als was het een oosterse volksdans . Ritselend, klapperend. Rust en stilte als een Boeddha op marihuana en rilatine.
‘Of je straks niet vergeet de vaatwas aan te steken zodra je bord leeg is?’
‘Hoe laat ben jij trouwens morgen thuis van je werk?’
‘Jelle?!!’
Alsof ik uit zware narcose kom, prik ik het laatste schaambrokje radijs op mijn vork, smeer hem nog even door de vinaigrette, veeg de kruimels in het gras en trek vervolgens naar binnen.
Droom weg met deze heerlijk exotische salade met gemarineerde steak, mango, komkommernoedels en nog veel meer tropische smaken. Een Thaise massage voor je mond. En met happy ending! Je kan het recept hier vinden. Smakelijk!
Dit heb je nodig ( 2 personen):
- 1 komkommer
- 2 steaks
- 1 mango
- 1 chili peper
- radijsjes
- 1/2 sjalotje
- 1 pakje mie (noedels)
- 1 teentje look
- sojasaus
- rietsuiker
- limoensap (4)
- vissaus
- gember
- munt blaadjes
- lente-ui
Zo ga je te werk:
- Maak de marinade voor de steak. Meng daarvoor 3 eetlepels sojasaus, een druppel vissaus, 1 eetlepel rietsuiker, een scheut olijfolie, een teentje look, een klein stukje geraspte gember en een half chili pepertje. Laat gedurende een uurtje in de koelkast rusten.
- Maak noedels van de komkommer. Daarvoor heb ik een speciaal toestel maar je kan de komkommer ook gewoon in hele fijne reepjes snijden. Kruid met peper en zout en laat marineren in 4 eetlepels limoen sap en 4 eetlepels suikerwater (rietsuiker laten oplossen in water). Zet in de koelkast.
- Kook de mie zoals beschreven op het pakje. Laat afkoelen en frituur daarna krokant op 180 graden. Kruid met wat zout.
- Snijd de radijsjes in fijne plakjes.
- Snijd de mango in blokjes.
- Voor de dressing: meng het sap van 1 limoen met 2 eetlepels soja saus, een eetlepel olijfolie, een theelepel rietsuiker, een druppel vissaus en een half fijngesneden sjalotje.
- Bak de steak kort in een hete grillpan. Serveer de steak dus half gebakken. Snijd daarna in heel fijne lapjes.
- Werk het geheel af met wat blaadjes munt en een fijngesneden lente-ui
Smakelijk! Wil je mij tijdens het maken van mijn gerechten aan het werk zien? Volg mij dan zeker even op instagram.
11 Reacties
Sofie Katelijne
juni 13, 2017 at 17:32yummm, ik ben dol op thais eten! Dit ziet er verrukkelijk uit 🙂
Jelle Beeckman
juni 13, 2017 at 17:49Dankje Sofie 🙂
Sofie | Soofblogt.nl
juni 13, 2017 at 19:56Oeh ziet er echt heerlijk uit! Ik ben dol op noedels dus dit zal ik heel lekker vinden 🙂
Vlijtig Liesje
juni 14, 2017 at 07:13De salade ziet er heerlijk uit. Mooie presentatie ook! Helemaal niet ‘messy’ : )
Jelle Beeckman
juni 14, 2017 at 08:57haha dankje! Jah, bordje is best ok ma je moest men keuken eens zien erna :p
Eva
juni 14, 2017 at 08:41Hmmm, ziet er heerlijk uit! 😀
Maryke
juni 14, 2017 at 20:56Prachtige blog! Een romantisch recept, hou ervan 😉
Jelle Beeckman
juni 15, 2017 at 07:44Dankje, leuke comment merci 🙂
Susan | susanblogt
juni 15, 2017 at 20:28Hier heb ik nog nooit van gehoord! Interessant recept 🙂
Eline
juni 18, 2017 at 08:59hmmm! Dat ziet er weer overheerlijk uit!
Jelle Beeckman
juni 20, 2017 at 14:07Merci Eline! 🙂