Fricandon gevuld met burrata

oktober 9, 2021
Fricandon

Fricandon gevuld met burrata

 

Fricandon is als één van die betere feestjes. Het zit vol verassingen, er wordt goed gedraaid, er mag al eens gehakt worden op een fout nummertje en het loopt altijd serieus uit.µ

 

Dit is een samenwerking met ELVEA

Check HIER mijn andere gehaktbroodjes.

Ingrediënten voor: 4-6
Prep Time: 20 Cooking Time: 60

Ingrediënten

  • • 800 gram gemengd gehakt
  • • 1 ui
  • • 100 g chapelure/ broodkruim
  • • 1 bol burrata
  • • 700 g Elvea rustica (1 fles)
  • • 1 eetlepel oregano
  • • 1 teen look
  • • Handje vol kerstomaatjes
  • • 1 el olijfolie
  • • Peper en zout
  • • basilicum

Instructies

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Kruid het gehakt met oregano, voeg het broodkruim en ei toe. Roer goed onder mekaar. Maak met de helft van het gehakt de bodem van het gehaktbroodje en voorzie een kuiltje waarin de burrata kan liggen. Leg de burrata er in en bedek het voorzichtig met de rest van het gehakt. Druk goed, maar voorzichtig aan en vorm een mooi broodje.

3

Snijd een ui fijn en leg in een ovenschaal. Voeg de tomaten pasata toe samen met een paar kerstomaatjes en een teen fijngeperste look. Leg het gehaktbroodje er in en wrijf de bovenkant van het gehaktbroodje in met olijfolie. Zet een uur in de oven.

4

Serveer en werk af met basilicum.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter