-Tabasco gehaktballetjes met kikkererwten en kruidige noten rijst-
Ik hou van gehaktballetjes en van Tabasco dus veel moeite kostte het mij niet om dit gerecht te baren. Nochtans ben ik eigenlijk niet zo aan al dat pikant eten, maar een gezonde dosis Tabasco druppels kan best. Nu het weer zo extreem druilig is, de chauffage terug aan gaat, de mensen nokkiger dan ooit over straat zwerven en de bladeren het mos tussen mijn klinkers bedekken, verwarm ik mijzelf graag met zo’n kommetje gehaktballetjes.
In ruil voor dit recept, iemand die weet hoe je rode vlekken uit een fel witte fleece kan halen? Oeps!
Meer heerlijke receptjes met gehaktballetjes kan je hier vinden.
Tabasco gehaktballetjes met kikkererwten en kruidige noten rijst
Ingrediënten
- 300 gram varkensgehakt
- 1 wortel
- 1 ui
- 1 teen look
- 1 blik gepelde tomaat
- 1 snuifje gerookt paprika poeder
- 1 snuifje paprika poeder
- 1 glas kippenbouillon (half blokje in water)
- 50 ml whisky
- tabasco naar wens
- 200 gram rijst
- baslicum, peterselie
- handje nootjes (bvb zonnebloempitten, ...)
Instructies
Rol de gehaktballetjes.
Zet een pan op het vuur met daarin een scheutje olijfolie. Bak de balletjes krokant aan.
Snijd de ui en wortel in fijne blokjes en doe bij de gehaktballetjes en fruit mee aan.
Pers er de look bij uit.
Kruid met een mes puntje gerookt paprika poeder en een theelepel paprika poeder. Kruid ook met peper en zout.
Blus met de whisky en laat even inkoken. Doe er de kippenbouillon en de tomaat bij en laat een halfuurtje pruttelen op een zacht vuur.
Doe er een paar druppels tabasco naar wens.
Kook de rijst zoals beschreven op het pakje en meng er nootjes en fijngesnipperde kruiden onder.
Doe een blik kikkererwten bij de saus en laat nog 5 minuten indikken.
Smakelijk!
Geen reacties