/

Gevulde avocado met rundstartaar teriyaki, rammenas en sesam mayonaise

september 28, 2017

Schrik niet van bovenstaande titel, dit gerechtje is namelijk zo simpel en gemakkelijk als Lesley Ann Poppe. Nogal wat speciale ingrediënten misschien, maar echt veel zit er niet in, in dit gerechtje. Weinig inhoud,… waar hebben we dat nog gehoord. Doet-ie het weer!

Mijn excuses als ik met bovenstaande inleiding jullie hongergevoel heb weggenomen maar sta mij toe dat snel te herstellen.

Een goede, frisse rundstartaar kan er bij mij altijd in. Vandaag verschijnt er geen klassieke versie op de menu maar een Oosterse versie. Geen kappertjes, geen mosterd en geen Worchchhstirire,… Worshitster,… Weuurshtieshair,… Engelse saus dus maar teriyaki saus, vissaus en natuurlijk een pikant pepertje. En dat geserveerd in een half uitgeholde avocado zodat je het gemakkelijk rechtstreeks van uit je hand naar binnen kan spelen.

Kruimel er wat kroepoek over en geniet met volle teugen!

Dit heb je nodig (2 personen):

  • 2 rijpe avocado’s
  • rundsvlees ( filet pur)
  • 1 sjalotje
  • 1 limoen
  • 1 rammenas
  • sesam olie
  • mayonaise
  • kroepoek
  • koriander
  • sriracha saus
  • lente-ui
  • teriyaki saus
  • 1 rode peper
  • 1 tl vissaus

Zo ga je te werk: 

  1. Snijd het vlees in hele kleine stukken.Doe er een eetlepel teriyaki, een theelepel vissaus, een gesneden pepertje en sjalotje bij. Zet koud in de koelkast.
  2. Meng 3 eetlepels mayonaise met een theelepel sesamolie. Zet opzij.
  3. Snijd de rammanas in fijne reepjes. Je kan de smaak vergelijken met die van radijsjes.
  4. Hol een avocado voor de helft uit en doe de tartaar er in.
  5. Dresseer met de rammenas, de mayonaise, een paar druppels sriracha, lente-ui, koriander en krokante kroepoek.
  6. Druppel er als laatste wat limoensap over.

 

 

 

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter