Wat is dat toch met Thailand? Ik kan geen centimeter naar beneden scrollen op mijn Facebook startpagina of er zit er weer eentje op een olifant, toek toek of aan één van de prachtige stranden dat Thailand rijk is. Daar ga ik althans van uit afgaande van de triljoen ‘wat zijn mijn voeten bruin van het mooie weer hier en wat een contrast vormen ze met het parelwitte strand onder deze palmboom’ foto’s. Ziezo, nu we dat er uit hebben. Een beetje jaloers? Misschien wel!
Uiteraard wil ook ik er ooit eens heengaan om de Thaise smaken, geuren, kleuren,… te ontdekken. Maar met de aankoop van ons kersverse nieuwe stekje, is een tochtje naar de ander kant van de wereld nu eenmaal niet direct aan de orde. Het is wat het is, je hoort mij (afgezien van de kleine frustratie hierboven dan :p) niet klagen.
En dus brengen we Thailand maar naar hier, het subtropische Beernem. Deze noedel salade met in kokos gepocheerde kip, pompelmoes en pinda dressing is alvast een meer dan verdienstelijke poging. Het strand denken we er wel bij.
Houden jullie van de Thaise keuken?
Dit heb je nodig (2 personen):
- 2 kippenborsten
- 400 ml kokosmelk
- pindakaas
- 1 teentje look
- 1 steranijs (optioneel)
- 2 kruidnagels(optioneel)
- een halve stengel citroengras
- gember kruiden of verse gember
- sojasaus
- vissaus
- 1 limoen
- verse koriander
- pindanoten
- lente-ui
- 1 pompelmoes
- 1 stengel prei
Zo ga je te werk:
- Doe de kokosmelk in een steelpan samen met de citroengras, steranijs, kruidnagel, knoflook en een stukje verse gember. Pluk wat verse koriander, leg de blaadjes op zij en doe de takjes ook bij de kokosmelk.
- Breng tot aan het kookpunt en zet vervolgens op een veel zachter vuur. Leg de kippenborsten in de pan en laat zachtjes gaar worden. Haal de kip er uit en laat even rusten.
- Laat de kokosmelk verder inkoken en voeg 2 eetlepels pindakaas, 2 theelepels soja saus en 1 eetlepel vissaus toe. Koel af.
- Als de saus is afgekoeld, doe er dan het sap van een halve limoen bij. Zet de frisse dressing in de koelkast.
- Kook de noedels zoals vermeld op het pakje. Giet af en spoel af met koud water. Roer er wat dressing door.
- Snijd de prei in fijne reepjes en frituur krokant op 180 graden. Kruid met zout.
- Snijd de boven en onderkant van de pompelmoes zodat hij stevig op je plank staat. Snijd de schil weg met een scherp mes en verwijder ook de witte vliesjes. Hou vervolgens de pompelmoes in je hand en snijd langs de vliesjes de partjes er uit.
- Werk het bordje af met de verse koriander blaadjes, pinda noten en fijngesneden lente-ui. Smakelijk!
Volg the messy chef op Facebook, zo ben je er als de kippen bij als er een nieuw receptje online staat.
9 Reacties
Emmy
augustus 17, 2017 at 10:18zo! Dat ziet er erg goed uit en ik weet precies wie ik daar superblij mee maak!
Nicole Orriëns
augustus 17, 2017 at 10:52Het ziet er lekker uit! Maar wel veel ingrediënten! Dat schrikt mij altijd een beetje af.
Jelle Beeckman
augustus 17, 2017 at 11:08Ja dat snap ik, tis nuneenmaal een complexe keuken :p maar je kan gerust een wat gemakkelijkere versie maken he :p
Girls-Things
augustus 17, 2017 at 11:06Ziet er lekker uit! Mooie foto’s ook!
Jelle Beeckman
augustus 17, 2017 at 11:07Dankje!:)
Marloes
augustus 17, 2017 at 11:31Ziet er lekker uit! Ik heb ooit eens gelezen dat iemand in Thailand ‘glass noodles’ bestelde en kwal kreeg, eeeehhh!
Jelle Beeckman
augustus 17, 2017 at 11:42Serieus?? Lekker onaangename verrassing haha :p
Danella
augustus 20, 2017 at 14:13Oh ziet er lekker uit! Sowieso vind ik glasnoedels erg lekker, vooral met de pinda’s erbij.
Jelle Beeckman
augustus 20, 2017 at 14:15Ik ook! En pinda past overal bij hehe :p