Make the switch- Greenpan

augustus 7, 2019
Greenpan

Er zijn tijden geweest dat ‘scampi’s van de chef’ betekende dat er ook een klein beetje van mijn pan in het gerechtje verwerkt zat. Eigenlijk maalde ik daar niet echt om. Het geld groeide helaas niet op de rug en een gewone, goedkope pan is toch even goed? En ach, dan doen we toch gewoon een scheutje extra olijfolie of klontje boter in de pan om aanbakken te voorkomen. Toch? Eigenlijk best wel hypocriet nu ik er op terug denk. We willen allemaal liefst lokaal eten, als het kan biologisch, de quinoa en bulgur vlogen hier de laatste jaren rond de oren en vervang die olie toch maar door kokosvet. Maar een ‘deftige/gezonde’ pan?  ‘Neen, weet je niet wat dat kost?’. Ja, hypocriet inderdaad. U snapt waar ik naar toe wil.

Ik kook erg vaak op een erg hoog vuur en het gebeurd wel eens dat een plots telefoontje of berichtje mij van de wijs brengt. Het gevolg is een oververhitte, kettingrokende pan met een niet meer te identificeren stukje vlees daarin. Dat ik daardoor een pizza of een kleintje met stoofvlees moet gaan halen, vind ik uiteraard niet zo heel erg, maar voor mijn pan zelf zijn de gevolgen minder comfortabel.

Pannen met de gewone traditionele antikleeflaag (waarbij er vaak gebruik gemaakt wordt van chemische materialen zoals PFAS en PFOA) laten op dat moment giftige stoffen los die overigens erg moeilijk af te breken zijn. Niet alleen blijven ze een lange tijd in je lichaam hangen, dergelijke stoffen zijn ook gewoon erg slecht voor de natuur. En ik die dacht dat de ferme scheut volle room in mijn ‘scampi’s van de chef’  het enige was dat ervoor zorgde dat het gerecht ongezond was. Meer hypocrisie.

Het is cliche om te zeggen, maar sinds ik papa geworden ben van een heel erg flink etende dochter, ben ik mij gewoon veel bewuster geworden van dergelijke verborgen gevaren. Ik besloot mijn bijna gefossiliseerde pannen samen met het steengeruis naar het containerpark te brengen. Want als papa zijn centjes dan toch moet uitgeven aan ergonomische eetstoelen, kinderlepeltjes, drinkbekers die muziek maken en isolatiepakken tegen rondvliegend wortelpuree, dan mag

Zo gezegd zo gedaan. Ik nam de spreekwoordelijke pan bij het handvat en de pot bij de horens en werd trotse ambassadeur van Greenpan.  Een woordje uitleg.

In vergelijking met mijn vorige pannen, die nu een mooi aan het bronzeren zijn op de vuilnisbelt, bevatten de pannen van Greenpan een gezonde keramische Thermolon antikleeflaag gemaakt op basis van natuurlijke materialen zoals zand.  Thermolon? Dat klinkt als een nieuwkomer in de Marvel superhero squad! Een overdreven vergelijking? Misschien! Het kostuum van Thermolon, bestrijder van overdadig vetstofgebruik en aan de pan klevende kipblokjes, werd doorheen de jaren steeds verder geperfectioneerd en is ondertussen al toe aan zijn vijfde generatie. Het gevolg is dat deze pannen een temperatuur van 450 graden aankunnen, je een scheut olie minder hoeft te gebruiken en dat ze heel gemakkelijk schoon te maken zijn net omdat er niets aan de oppervlakte blijft plakken. Oh ja, ze zien er ook gewoon super sexy uit! Voor mij is die superhelden status dus niet overdreven, integendeel ik weet al in wie of wat ik mij ga verkleden op Halloween!

Even serieus nu, dat moet ik toch ook wel eens kunnen.  Ik ben erg fan van mijn nieuwe potten en pannen en ik ben op missie om ook jullie richting het containerpark te sturen. Geloof mij vrij, niet alleen zijn ze een stuk gezonder, ze zijn gewoon ook zo snel en gemakkelijk af te wassen. En voor deze Messy Chef is dat dus bijna orgasmisch goed meegenomen!

Vandaag start de Make The Switch campagne en om jullie dus ook te motiveren over te schakelen naar Greenpan, kan je de Make The Switch- pan bestellen aan een smakelijk prijsje. Op die manier kan je het verschil eens testen mocht je toch nog wat sceptisch zijn of maar geen afscheid kunnen nemen van dat pannetje uit je studententijd dat al zoveel gebruikt is dat hij puistjes en psoriasis lijkt te hebben.

Wil je net als mij de GreenPanFeitherweitghs collectie leegroven? Gebruik dan mijn kortingscode ‘jelle30’ en bestel de collecties nu met een exclusieve korting (30% op alle Mayflower sets en 40% op alle Featherweights stoofpotten).  Klik hier voor meer info en om je pannenset in huis te halen met korting.

De actie loopt tot 31/10 en de kortingscodes worden nergens anders gegeven.

Dit is een samenwerking tussen The Messy Chef en Greenpan. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter