Utrecht: Kimmade & Foodvillage

augustus 28, 2017
Kimmade en Foodvillage Utrecht

Voor het tweede deel van deze hotspot lijst neem ik jullie mee naar Kimmade en Food village, de culinaire hotspot voor al wie fan is van Vietnamese elegantie. Op je bord wel te verstaan, naast het bord is het niet veel soeps als je’t mij vraagt. Maar niemand vraagt mij.

Nu we toch over soep bezig zijn, ik heb daar een soeppie gegeten van ‘heb je mij daar even!’ Maar wacht, we gaan te snel. Eerst wat meer over de makers van dat goddelijke Banh Mi broodje die middag.

Kimmade is een klein (echt klein) en authentiek afhaal restaurant in hartje Utrecht waar je bijvoorbeeld tijdens de middag kan genieten van heerlijke, en overigens goedkope, streetfood. Denk aan Vietnameese springrolls, Banh Mi, noedelsoep,… Het broodje met gegrild rundsvlees en sate kruiden smaakte mij die middag zo hard dat we direct een reservatie maakten om later op de avond te gaan eten in Food Village, sinds kort het nieuwe restaurant van dezelfde eigenaars.

Wie snel is kan plaats nemen op het zonnige terras aan het water, anderen worden verwezen naar de iets koelere ruimte binnenin. Strak of kil, de meningen zijn verdeeld( een goede plaats om foto’s te nemen is het alvast niet)  Het gebrek aan een achtergrond deuntje speelt daar voor iets in mee, maar de gerechten klinken wel als muziek in de oren. En dat is waar het tenslotte om draait.

Terug naar het soeppie. Ik koos voor de pho bo, een heldere bouillon met rundsvlees, koriander, soja scheuten en veel chili. Slechts 13 € en ik was blij geen voorgerecht genomen te hebben. Mijn vriendin kreeg voor dezelfde ridicuul lage prijs een rijst noedel salade met kip, loempia’s en een vissaus dressing.

Geen poespas, geen chique bedoening maar een ongedwongen sfeer en een heel pure, lekker verse keuken. Ik ben fan en dat zullen jullie ook zeker zijn na jullie bezoekje. Meer info kan je hier vinden.

Prettig weekend!

 

Kimmade en Foodvillage Utrecht

 

 

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter