Thai green curry met paddenstoelen

februari 14, 2018
groene Thaise curry met bospaddenstoelen

Sinds een paar dagen kamp ik met enorme tandpijn en leef ik op antibiotica. Iets met een ontstoken tandwortel, ik bespaar jullie de details, maar echt bijten zit er op dit moment niet echt in. In zo gevallen is een Thaise curry altijd een oplossing en dan zeker als je zo’n potje voorgemaakte curry pasta koopt. Het enige wat je nog moet doen is bedenken welke groenten je wil toevoegen en nog wat extra smaken toevoegen zoals kokosmelk en verse koriander. Handig, super snel en mega lekker!

We steken een tandje bij en gaan rechtstreeks over naar het recept van deze heerlijke groene curry met paddenstoelen en cashewnoten!

Dit heb je nodig:

  • 1 potje groene curry pasta
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 ui
  • 1 teen look
  • bosje koriander
  • kastanje champignons
  • oesterzwammen
  • hand vol cashewnoten
  • 1 halve limoen
  • halve chili peper

Zo ga je te werk:

  1. Snijd de ui in twee en vervolgens in stukjes.
  2. Zet een wokpan op het vuur met daarin een scheutje olijfolie. Bak de ui en pers er een teentje look bij.
  3. Snijd de kastanje champignons in vier en scheur (niet snijden dus) de oesterzwammen in kleinere stukken.
  4. Doe nog een extra lepel olijfolie in de pan en doe de paddenstoelen er bij. Bak ze mooi bruin, haal ze uit de wok en hou opzij.
  5. Voeg 3 theelepels van de curry pasta toe. Wil je het wat heter dan kan je er op het einde nog wat extra bij doen. Laat een seconde of 10 meebakken.
  6. Blus met een klein scheutje water (100 ml) en de kokosmelk en laat 5 min inkoken op een zacht vuurtje.
  7. Doe de paddenstoelen (en zeker het sap dat is vrijgekomen na het bakken) terug bij curry.
  8. Bak in een andere pan een handvol cashewnoten. Je hoeft geen olie toe te voegen maar schudt de pan wel voortdurend zodat ze niet aanbranden.
  9. Snijd een halve chili in kleine rondjes.
  10. Doe de curry in een diepe kom. Werk af met een beetje vers limoensap, verse koriander blaadjes, de verse chili en de nootjes.

Smakelijk!

Maak je een recept van The Messy Chef? Laat het mij dan weten want ik ben super benieuwd naar wat jullie er van vonden! Dat kan via Facebook of tag the_messy_chef_blog op Instagram. Vergeet mij uiteraard niet te volgen!

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter