/

Noedelsalade met asperges, kippenballetjes en pinda dressing

april 5, 2019
noedelsalade

Noedelsalade met asperges, kippenballetjes en pinda dressing.

Hoe de tijd vliegen kan. Ik kwam deze noedelsalade nog eens tegen in mijn feed van toen ik hem gemaakt had op de baby shower van mijn vriendin. Vorige zomer, ik liep op krukken en het was een biljoen graden. Lopen is uiteraard een eufemisme want veel meer dan stuntelig met 2 stokken vooruit geraken was het niet. Mijn vriendin droeg haar baby, ik droeg mijn, door de vele spuitjes licht blauw geworden, lichaam. Ik was niet de beste staat om mijn vriendin te verrassen met een feestje met al haar vriendinnen, dus koos ik er voor om de dames te laten genieten van een saladebuffet. Deze salade hier met pindadressing werd het populairst bevonden. Een maand later werd onze eigen pinda geboren.

Nu, bijna een jaar later, bedank ik haar aanwezige vriendinnen nog eens door het receptje van die salade hier te posten. Een beetje laat, maar ik geef liever aandacht aan dat kleine kippenballetje genaamd mijn dochter. Maar toch, bedankt dames! Laat het smaken. Op de vriendschap, kinders, rapporten, pubertijd, het eerste liefdesverdriet, de nachtelijke zorgen en de zoveel leuke verjaardagsfeestjes met wafelenbak op woensdag van 12 tot 16 uur.

Ingrediënten voor: 2-4

Ingrediënten

  • Dit heb je nodig:
  • • Kippengehakt (600 gram)
  • • Eiernoedels (of cappellini) 250gram
  • • 2 eetlepels pindakaas
  • • 2eetlepels rode curry pasta
  • • 3 eetlepels paneermeel
  • • 100 ml kokosroom
  • • 1 eetlepel sojasaus
  • • 1 limoen
  • • 1 theelepel vissaus
  • • 1 theelepel suiker
  • • Handje vol pindanoten
  • • Platte peterselie
  • • 2 rode uien
  • • 2 lente-ui
  • • 100 gram groene asperges
  • • Olijfolie
  • • Peper en zout
  • • Bosje radijzen

Instructies

1

1. Kook de noedels (of cappellini) al dente, giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken. Roer er een lepeltje olijfolie onder zodat de pasta niet plakt.

2

2. Kruid het kippengehakt met peper en zout. Meng er de rode curry pasta onder samen met het paneermeel.

3

3. Rol er balletjes van en bak ze in de pan. Laat afkoelen.

4

4. Meng de sojasaus, vissaus, suiker, kokosroom, pindakaas en het sap van een limoen onder mekaar voor de dressing.

5

5. Hak de noten fijn.

6

6. Snijd de rode ui en de lente-ui fijn.

7

7. Zet een pot met gezouten water op het vuur en kook de asperges beetgaar. Giet ze af en spoel onder koud water.

8

8. Was de radijzen en snijd er dunne rondjes van.

9

9. Meng al de ingrediënten onder de noedels. De balletjes serveren we koud.

10

10. Werk af met frisse dressing, de pinda noten en verse peterselie.

11

Foto tip: Wil je een foto maken van een salade? Zorg dan dat al je ingrediënten uitermate fris en vers lijken. Dat kan je doen door je groenten of kruiden op koud water te zetten en door de salade net voor het nemen van je foto nog even te besprenkelen met datzelfde water of met een scheutje olijfolie. Roer ook niet direct de hele dressing door je salade.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter