‘The messy chef? Je had jezelf beter ‘the meaty chef’ genoemd.’ Juist ja, vorige week wees een aandachtige lezer mij er op dat nog eens tijd werd voor een visgerechtje. Ik moest even peinzen, overliep nog even de laatste recepten op deze blog en kwam daarna tot twee conclusies:
1: het is wel degelijk heel lang geleden dat ik de Noordzee gesmaakt heb.
2: er is dus wel degelijk iemand die mijn blog leest. #feest
Een dag later liep ik met twee mootjes kabeljauw de viswinkel buiten. 14,5 € voor twee haasjes, juist ja, daarom eet ik zo weinig vis. Noem het snobisme maar ik kan het gewoon moeilijk over mijn hart krijgen om een diepvries doosje vis van Iglo uit de rekken te halen. Vis haal je bij de visboer en moet vers zijn. En dat kost nu eenmaal een Franksken duurder. Ieder zijn mening, maar het heeft gesmaakt, niet normaal!
Dit heb je nodig:
- kabeljauw
- 1 savooi kool
- 200 ml slagroom
- kervel
- 4 x schorseneren
- Melk
- 1 citroen
- boter
- olijfolie
- lookpoeder
Zo ga je te werk:
- Kuis de schorseneren onder de kraan. Zet een kom met water klaar en knijp er een citroen in uit. Schil de schorseneren en leg ze vervolgens in het citroenwater om te voorkomen dat ze verkleuren.
- Snijd de schorseneren in gelijke delen en kook ze gaar in melk. Kruid met peper en zout.
- Haal de buitenste bladeren van de savooikool. Snijd de grote nerven in het midden er uit
- Zet de oven op 180 graden, leg de savooikool op een velletje bakpapier, doe er een scheutje olijfolie over en kruid met zout. Draai na 3 minuten om en haal ze er uit als ze krokant zijn.
- Kook de andere bladen kool in gezouten water. Haal ze uit het water als ze gaar zijn en koel af onder koud water. Maak pakketjes met de schorseneren en de kool. Bak voor serveren de pakketjes in een klontje boter en kruid met peper en zout.
- Mix de kervel, een snuifje lookkruiden en de room samen. Klop daarna op tot een dikke slagroom.
- Kruid de vis met peper en zout. Bak aan in olijfolie en voeg daarna klontjes boter toe tot de vis klaar is.
- Serveer de vis op de pakketjes doe er een lepel van de kervel room op en werk af met de krokante groene kool.
Geen reacties