We eten veel te weinig vis thuis. Zij weet het en ik weet het, maar toch moeten we er onszelf geregeld aan herinneren. Misschien is het omdat de visafdeling in de supermarkt meestal niet echt groot is of omdat de viswinkel bij mij om de hoek niet op de momenten open is dan dat ik het wil open is (niet dat de visboer zich moet aanpassen aan mijn agenda natuurlijk), ik heb er geen flauw gedacht van. Aan de goesting is het alvast niet gelegen want ik hou wel van een mootje zalm of een filetje roodbaars.
Een papillotte is de ideale manier om vis in klaar te maken. Het is weinig werk, je hebt niets van afwas, je hoeft geen vetstof te gebruiken en de pakketjes zitten boordevol smaak. Meestal maak ik ze met venkel, witte wijn en tomaatjes maar afgelopen weekend gaf ik er een Thais tintje aan door o.a. gember, sojasaus en vissaus aan toe te voegen. Ik zou zeggen, probeer het lekker zelf. Veel kan er niet mislopen!
Thaise papilotte met zalm
Ingrediënten
- 2 moten zalm
- 1 brocoli
- 1 ui
- 3 tenen look
- stukje gember van 2 cm
- 2 wortelen
- verse koriander
- 1 theelepel sambal badjak
- 2 eetlepels rietsuiker
- 1 eetlepel vissaus
- 1 limoen
- 4 eetlepels sojasaus
- 100 ml visfond
- bakpapier
Instructies
Verwarm de oven op 180 graden.
Neem een vel bakpapier en plooi in twee. Rol langs de langste kant je papier al op zodat je zo iets als een enveloppe krijgt. Maak twee pakketjes en leg in elk pakketje een stuk zalm.
Snijd de look en de ui in fijne schijfjes.
Snijd de broccoli in kleine roosjes.
Snijd de wortel in plakjes en vervolgens in julienne. Zorg voor dunne sliertjes anders worden ze niet gelijktijdig gaar.
Snijd de gember fijn.
Meng de sojasaus, suiker, fond, vissaus, het sap van een limoen en de sambal. Proef en werk bij indien nodig.
Leg alle ingrediënten in het pakketje en giet er voorzichtig de saus in. Vouw dicht en leg op een ovenschaal.
Doe er wat verse koriander en een schijfje limoen bij.
Zet 20 minuten in de oven en klaar!
Serveer met rijst
Geen reacties