Eenpansgerecht met kabeljauw, romige aardappel en bloemkool

maart 8, 2019
kabeljauw

-Eenpansgerecht met kabeljauw, romige aardappel en bloemkool-

Gerechtjes die je in 1 pan kan maken, ik hou er van. Het vergt misschien iets meer ‘denkwerk’ omdat niet alles dezelfde gaartijd heeft natuurlijk, maar voor de rest heb je gewoon niets van afwas. En daar houdt deze jongen wel van. Wie zo nu en dan eens aardappelen kookt, weet dat die een iets langere gaartijd hebben dan pakweg een roosje bloemkool. Je wilt natuurlijk niet dat je aardappelen dobberen in puree van bloemkool, ook al kan dat misschien wel lekker zijn. De aardappel zorgt trouwens voor een binding van je saus, handig!

Denk dus niet alleen goed na over welke groente je eerst in de pan kiepert, maar ook bijvoorbeeld over de grootte van die groente. Kleine stukjes aardappel= snel klaar, volledige aardappel= minder snel klaar. Hetzelfde voor de bloemkool. U ziet, koken is helemaal niet moeilijk, toch? Een beetje logisch verstand heeft toch iedereen? Neen? Laat ons zeggen dat, als je in staat bent om bovenstaand stukje zonder al te veel stotteren te lezen, dan kan je dit receptje maken.

Aan de slag!

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • 1 glas witte wijn
  • 2 kabeljauw haasjes
  • 1 ui
  • 250 ml room
  • 150 ml visbouillon
  • halve citroen
  • 1 teen look
  • bieslook en dille
  • halve bloemkool
  • 200 gram aardappelen
  • boter

Instructies

1

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ongeveer 2 op 2 cm.

2

Snijd de ui en snijd roosjes van de bloemkool.

3

Kruid de vis met peper en zout.

4

Neem een pan met een hoge rand, waar dus best wat veel inhoud in kan.

5

Bak de vis bruin aan 2 kanten in een klontje boter. Hij moet nog niet volledig gaar zijn. Haal uit de pan en hou opzij.

6

Doe de ui er in samen met de aardappels en een teen look (die halen we er op het einde uit). Laat even bruinen en doe er dan de witte wijn bij. Laat tot de helft inkoken en doe dan de boullon er bij. Laat 10 minuten sudderen en doe dan de bloemkool er bij. Laat nog een kleine 10 min koken tot zowel de bloemkool als aardappel bijna gaar zijn. Doe er een aar druppels citroensap en de room bij. Laat nog even inkoken voor een gebonden saus. Leg er de vis op samen met de kruiden. Als de vis gaar is, kan je serveren.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter