When you’re in lockdown and you have muffin else to do then eat. Op de tafel staan twee mokken koffie te blazen. De granola staat veilig opgeborgen in de kast, je weet maar nooit dat die per ongeluk op tafel komt en mijn eetlust bederft. Ik hou er niet van. Mijn laptop heb ik aan de kant moeten schuiven om de bordjes mooi in het midden van de placemats te kunnen zetten. Het licht is lichtjes gedimd omdat ik het liefst nog wat slaperig doorheen de living spook alvorens een shot cafeïne in te nemen. Buiten het knappen van een berg blauwe PMD zakken in de vuilniswagen is het stiller dan anders op straat. Normaal gezien zit ik tussen het getoeter van auto’s op de weg naar het werk. Toeteren is vermoedelijk niet het juiste woord, maar ik heb geen zin om een minder kinderlijke benaming op te zoeken. Auto’s toeteren, fietsen zeggen tringelingeling en vrachtwagens zeggen tuuttuut. Maar vandaag niet. Ik wacht wel op het tringtringen van de wekker van de oven. Want dat is het signaal dat ik kan beginnen eten. Het zijn ei muffins geworden. Dat had u misschien al kunnen afleiden uit de flauwe Engelse woordspeling hierboven. Of uit de titel. Ja misschien uit de titel vooral. Hoe dan ook, van deze romige muffins met St Môret en knolselder knap je serieus van op. Net zoals de blauwe PMD zak, maar dan eerder in de zin van ‘ vreugde uitbarsting’.
Maar hoe kan ik die dan maken? Wel u zal het misschien ook al kunnen raden, het recept staat hieronder. Zo simpel kan het leven gewoon zijn. Koffie, placemats, gedimde lichtjes en het recept voor ei muffins met St Môret kaas. Niets om over te klagen. Ook al moet je daarna wel beginnen met werken…
Ingrediënten
- Ei muffins met gerookt spek, knolselder, walnoot en rozemarijn.
- Recept voor 8 kleine muffins
- Dit heb je nodig:
- 1 vlootje St Môret Bio
- 6 eieren
- 1/2 eetlepel gehakte rozemarijn
- 120 g knolselder
- Peper en zout
- 3 sneetjes gerookt spek
- 1 klontje boter
- 2 eetlepels walnoot
- Materiaal: bakvorm voor muffins
- :
Instructies
1. Verwarm de oven op 180 graden
2. Schil de knolselder. Snijd de knolselder in plakjes en daarna in fijne blokjes.
3. Snijd de gerookte spek in fijne blokjes en hak de walnoten.
4. Smelt een klont boter in een kleine pan. Bak de spek samen met de knolselder. Kruid met peper en een klein snufje zout. Voeg de rozemarijn toe en laat op het gemak bakken tot wanneer de knolselder gaar is. Voeg de St Môret toe en laat die nog even meegaren.
5. Kluts de eieren in een grote kom. Voeg het knolselder mengsel toe samen met de walnoten.
6. Giet de vulling in de kleine vormpjes en plaats ongeveer een 15 minuten in de oven.
Dit is een samenwerking met St Môret, maar dat had u vermoedelijk al door.
Geen reacties