Spaghetti met look, gehakt en kikkererwten

augustus 1, 2020
kikkererwten met spaghetti

Spaghetti met look, gehakt en kikkererwten

Een koppel van middelbare leeftijd zit met hun tienerzoon op het verdorde gras voor de campingcar. Zoonlief, “een ongelukje” die 14 jaar puistenknijpen later als “een catastrofe ” zou omschreven worden, prutst een Zwan worst uit een blik met afgebroken lip en giet als dessert een zakje koffiesuiker in zijn mond. Wat verder leunt een jong koppel op de warme motorkap van de auto van haar ouders terwijl ze zo’n kunstmatige, driehoekige boterham delen. Hij had nochtans liever een vleeskroketje afgehandeld aan de kassa, maar zijn faalangst om Frans te spreken had hem parten gespeeld.
*A jouer lui partage*
Ik staar ze na van in de auto terwijl ik de GPS terug aanzet. Mijn dochter ronkt vredig stil, dus ik drink poederkoffie, eet een zak aardbeisnoepjes en een pain au chocolat van op de passagiersstoel. Een culinair hoogstandje is zo’n terugrit van vakantie zelden, maar nu we weer thuis zijn…

 

Ingrediënten

  • 300 gram gemengd gehakt
  • 2 tenen look
  • 2 zoete paprika's
  • 200 gram kikkererwten
  • Olijfolie
  • 250 g spaghetti
  • peper en zout
  • koriander of peterselie

Instructies

1

Bak het gehakt in flink wat olijfolie samen met 2 gesneden teentjes look en fijne slierten zoete paprika. Kook de spaghetti al dente. Doe kikkererwten bij het gehakt. Voeg ook het vocht toe. Het vocht en olie worden een lekkere saus! Voeg de spaghetti toe samen met een beetje pastawater, kruid met peper en zout en serveer met fijngesneden kruiden.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter