-Stoemp met prei, spekjes, mascarpone en witte pens-
Met gerechtjes als deze maak ik het mijzelf als foodblogger eens gemakkelijk. Het gerecht zelf kost mij niet veel werk, weinig tierlantijntjes en gemakkelijk op foto te zetten. En dat laatste is wel belangrijk nu het sneller donker wordt. Want ook dat is de winter. Racen naar huis om toch nog een glimp natuurlijk licht te hebben voor een mooie foto. Het is een hondenstiel soms, maar ik blijf er van genieten om deze gerechtjes met jullie te delen. Hoe simpel die ook mogen zijn.
Met stoemp kan je niet veel mis doen trouwens. De mogelijkheden zijn eindeloos en ik eet ook gewoon zo graag eens met enkel en alleen een lepel, haha! Hoe ik dan die witte pens op eet? Eu… ja ook met de lepel en inderdaad dat is niet altijd gemakkelijk, maar ik ben koppig!
In dit gerechtje gebruik ik trouwens mascarpone om de stoemp lekker smeuïg te maken in de plaats van een klont boter en een eitje. Op de fiches van de weithwatchers zal dit receptje niet direct staan, maar ach het wordt winter en dit is oh zo lekker!
Meer snel en gemakkelijke receptjes? Klik hier.
Stoemp met prei, spekjes en mascarpone
Ingrediënten
- 1 prei stengel
- 2 witte pensen
- aardappel (loskokend) 400-500 gram
- spekblokjes 250 gram
- mascarpone 250 gr
- scheutje melk
- nootmuskaat
- peterselie
- zout
Instructies
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Doe ze in een kookpot met gezouten water en zet op het vuur.
Snijd de prei doormidden, was al de aarde weg en snijd daarna in blokjes. Laat mee garen bij de aardappelen en giet af als de prei en de aardappelen gaar zijn.
Doe de aardappelen terug in de pot en zet nog heel even op het vuur zodat het overtollige water verdampt.
Kruid met zout en nootmuskaat en roer de mascarpone er door. Giet er eventueel nog een scheutje melk bij om de puree extra smeuïg te maken.
Bak de spekblokjes krokant aan in de pan (anti- kleef pan best) en roer ze door de stoemp.
Bak de witte pensen krokant.
Werk af met fijngesneden peterselie.
Smakelijk!
Geen reacties