Hoe hoog waren jouw wenkbrauwen uit pure verontwaardiging gefronst toen je de titel van dit gerechtje las? Lamsvlees, ansjovis en geitenkaas? Zet die kerel achter slot en grendel en geef hem een levenslang verbod op het schrijven van recepten!
Verstaanbaar, maar volledig onterecht.De ansjovis geeft namelijk een extra zoute toets aan de lam zonder dat je er een vissmaak aan overhoudt. De romige geitenkaas zorgt dan weer voor extra balans in het gerecht.
Een ‘wanne be’ technische uitleg eigenlijk om te zeggen dat dit een explosie van smaken is. Gewoon eens proberen en ik garandeer je, die wenkbrauwen zullen weer de hoogte in gaan. Niet van verontwaardiging deze keer maar van genot. Melig hé!
Dit heb je nodig (2 personen)
- lamskoteletjes
- 2 ansjovis filets
- zonnebloempitten, pijnboompitten (of andere noten)
- panko (broodkruim)
- rozemarijn
- geitenkaas
- couscous
- zongedroogde tomaten
- rode paprika
- verse oregano/ basilicum
- 2 eieren
- bloem
Zo ga je te werk:
- Bak de ansjovis filets aan in olijfolie en wacht tot ze volledig weggesmolten zijn.
- Doe daarbij de panko (3 eetlepels) en de noten en zet aan de kant.
- Kruid de lamskoteleten met peper en zout, wikkel in de bloem, daarna in het ei en paneer vervolgens in het panko mengsel.
- Bak goudbruin in de pan en laat het vlees even rusten.
- Giet kokend water (met bouillon blokje) bij de couscous zoals beschreven op het pakje.
- Snijd een rode paprika in kleine stukjes en doe ze bij de couscous. Doe ook de olie van de zongedroogde tomaten erbij als ook de tomaten zelf.
- Kruid de geitenkaas met peper en zout en draai en roer tot een zachte crème. Doe in een spuitzak.
- Serveer en werk af met verse kruiden. Smakelijk!
10 Reacties
Emmy
september 4, 2017 at 08:08Wat een heerlijk recept. Ik dacht bij het lezen van de titel juist: Dit zijn ingrediënten die ik allemaal erg graag lust, lees snel verder. Ik ga het zeker proberen. Thanx
Lodi
september 4, 2017 at 08:47Aangezien ik dol ben op geitenkaas ben ik heel nieuwsgierig naar dit recept. Mij reactie was ook meteen ‘ansjovis???’ maar het klinkt heerlijk en ik ga het gewoon proberen!
Jelle Beeckman
september 4, 2017 at 11:04Zeker doen 🙂
Lotte
september 4, 2017 at 09:06Toen ik de titel las dacht ik inderdaad even dat je gek was geworden haha. Het klinkt verder wel lekker al twijfel ik nog steeds over de ansjovis 😉
Jelle Beeckman
september 4, 2017 at 11:03Haha gewoon proberen!!
Cat
september 4, 2017 at 11:00Ziet er lekker uit en ik hou wel van spannende smaakcombi’s. Leuke schrijfstijl ook en complimenten voor je fotografie.
Jelle Beeckman
september 4, 2017 at 11:03Dankje Cat voor je complimentje
Maaike
september 6, 2017 at 20:00Ooohh heerlijk en gezond, dit wil ik een keer proberen!
Dorthy dobbelaere
oktober 7, 2017 at 19:32Héél lekker receptje ! Wat limoen erbij gaf wat meer frisheid aan het gerecht ! Super !!
Jelle Beeckman
oktober 9, 2017 at 15:53Bedankt voor je leuke reactie! Goed idee met die limoen! moet ik de volgende keer dan ook maar doen 🙂