Bagel met verse kip salade, geroosterde zoete paprika en rucola

september 24, 2017

Kip salade met harde brokjes, gemaakt met vijf liter mayonaise en soms zelf zonder iets van kip er in. Ik heb al heel wat slechte versies achter de kiezen. Teveel eigenlijk om nog met veel zin een potje uit de winkelrekken te nemen en op mijn boterham te smeren. Dus doe ik dat ook niet meer en maak ik ze lekker zelf. Simpel, veel goedkoper, veel smaakvoller en vooral MET kip!

Vorige week postte ik hier een receptje met moederkip en aangezien dat nogal een serieus beestje was, had ik genoeg vlees over om er nog een goede 750 gram zalige kip salade van te maken. Zie hier, aanschouw het receptje daarvan. Maak en gij zult geen honger lijden.

Dit heb je nodig :

  • overschot kip
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • lookpoeder
  • ajuin poeder
  • 1 eetlepel mayo
  • 2 zoete paprika
  • rucola
  • bagels
  • peper en zout

Zo ga je te werk:

  1. Zet de oven op grillstand (250 graden).
  2. Doe de paprika’s in de oven en laat ze zwart worden. Draai af en toe om.
  3. Als hij zwartgeblakerd is, doe ze dan in een zakje (zo’n IKEA zakje is best handig) en laat 5 minuten rusten.
  4. Haal het zwarte vel van de paprika en snijd hem in repen.
  5. Doe de bagels in de oven.
  6. Meng de kip met de mosterd, honing en mayonaise. Kruid met peper, zout, ajuinkruiden en lookkruiden.
  7. Beleg de bagels met de kip salade, de paprika en de rucola.

Smakelijk!

 

 

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter