/

Luxe Caesar salade met coquilles en kwarteleitjes

november 7, 2018
caesar

-Luxe Caesar salade met coquilles en kwarteleitjes-

De garnalencocktail is elk jaar weer een vaste en graag geziene gast op ons kerstfeestje. Ik kan mij eigenlijk geen kerstavond bedenken zonder de grootste Belgische cliché salade ooit omdat het net zo lekker gewoontjes en vertrouwd is. Oudejaarsavond, da’s dan weer een ander paar mouwen. Dan mag het voor mij zo net dat ietsje meer zijn, al houden de meeste van mijn vrienden dan weer fan van ‘iets dat ze toch min of meer kennen’. De kok krijgt echter altijd zijn gelijk, maar kom ik doe toch een kleine toegeving dit jaar door gewoon een luxe versie te maken van de klassieke Caesar salade.

Wijntje daarbij? Ik koos deze keer voor een glas Viré-Clessé Cuvée des Tourterelles, Bourgogne. Deze witte wijn heeft een heldere strogele kleur. Het boeket wordt overheerst door toetsen van citrusvruchten en appel, met ingetogen aroma’s van exotisch fruit en een mooie mineraliteit. Naast een gedroomde metgezel van vis, schaal- en schelpdieren is hij ook uitstekend als aperitief. Meer info, klik hier.

En wat denken van jullie deze gerechten om op kerstavond voor te schotelen?

Tableware: Bowl  bij Boutiquemaison

Recept in samenwerking met Lidl Belgium

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • Coquilles (Delicieux diepvries)
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 look
  • little gem salade
  • pijnboompitten
  • 12 kwarteleitjes
  • Parmezaanse kaas
  • Klein stokbroodje
  • krulpeterselie
  • boter
  • olijfolie
  • optioneel: truffelolie

Instructies

1

Snijd de little gem salade in reepjes.

2

Zet een pot met water op het vuur. Prik met een naaldje een klein gaatje in de onderkant (bolle kant) van de eitjes. Leg ze gedurende 3 minute in het kokend water. Doe de eitjes in een kom met koud water om af te koelen. Pel ze en hou opzij.

3

Doe de yoghurt, mayonaise en het teentje look in een kom en meng. Doe er een scheutje olijfolie of truffelolie bij.

4

Kruid met peper en zout.

5

Zet de oven op 180 graden. Snijd het stokbrood in flinter dunne plakjes. Leg op een ovenplaat (best met bakpapier) en giet er een beetje olijfolie over. Zet in de oven tot ze krokant zijn.

6

Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Schud af en toe en zorg dat ze niet aanbranden.

7

Snijd een paar blaadjes peterselie fijn.

8

Dep de coquilles droog en kruid met peper en zout.

9

Smelt een klont boter in de pan en als de pan begint te roken, bak dan de coquilles mooi bruin aan 1 kant. Haal de pan van het vuur en draai de coquilles nog even om. Strooi de peterselie er over.

10

Schik alle ingrediënten op het bord, lepel er wat dressing over en werk af met geraspte Parmezaanse kaas.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter