FAQ: een foodtruck?

januari 3, 2019

Wat heb ik veel leuke reacties gekregen op het filmpje waarop ik aankondigde dat ik (nouja, mijn broer en ik) een foodtruck begin komende zomer.

Het was pas de dag erop dat ik besefte dat datzelfde vrij impulsief opgenomen filmpje een nogal hoog ‘ik geef een spreekbeurt in het vijfde leerjaar’- gehalte had. Maar goed, ik hoop dat jullie er toch een beetje mee hebben kunnen lachen en dat ons enthousiasme toch is overgekomen. Dat enthousiasme valt namelijk niet onder stoelen of banken te steken. Je kan het proberen, maar het zou niet lukken.

Mijn leuk nieuwtje bracht trouwens een karrenvracht vol vragen van jullie met zich mee. Het leek mij dan ook best wel interessant om jullie ook via deze blog van antwoord te dienen.  Heb je hierna toch nog ergens een prangende, existentiële vraag dan kan je die uiteraard toch nog even stellen hieronder of via mail

Wat is jullie concept?

Belgische fierheid in een sexy streetfood jasje

Pizza’s en pasta in Firenze, een volle zak fish & chips in Londen, tapas om te delen in Malaga, pad thai in Thailand. Eten en reizen gaan voor ons hand in hand. En toch, toch zijn we altijd blij wanneer we terug zijn in ons iets kouder Belgenlandje en ons kunnen vergrijpen aan stoemp met worst, kip met appelmoes of stoverij met frietjes.  Het is de keuken waar wij, net als heel veel Belgen, zijn mee opgegroeid en waar we nog steeds heel erg van kunnen genieten. Echte gerechten met de warmte van de knuffels van de bomma en de gezelligheid van een zaterdagse filmavond met het gezin.

Met onze foodtruck wil The Messy Chef(s) terug gaan naar die onbezonnen tijd, naar die vertrouwde smaken, en dat met een eigen(tijdse) touch. Zoals wij vroeger thuis aten en het nu nog steeds graag op ons bord zien komen. Herkenbare, nostalgische smaken en dat in een hip en sexy streetfood jasje. Kortom koning Filip met een Bieber haircut en witte sneakers, manneken pis gestyled door Jani Kazaltzis en Banksy die het Atomium heeft volgeklad met graffiti.

Wie zegt dat de Belgische keuken niet hip kan zijn, is mis. 

Concreet kan je bij ons terecht voor heerlijke Belgische streetfood, zijnde varianten op o.a. stoverij, boulets liégeois, hespenrolletjes, kip met frietjes en appelmoes, vol au vent, witte pens met rode kool,… Belgische fierheid in een sexy streetfood jasje. Want, potverdekke it’s great to be a belgian!

Waarom eigenlijk?

Waarom niet!? Als koken je grootste passie is, je er van houdt om nieuwe mensen te ontmoeten en hen een leuk moment te bezorgen, je met heel wat leuke ideeën zit en hier en daar wel nog wat tijd over hebt, dan is dit voor mij een heel logische stap.

Wat voor iets is het?

Wel, eigenlijk moeten we eerder spreken van een foodtrailer in de plaats van een foodtruck. We hebben ervoor gekozen om met een kleine caravan van feest naar feest te rijden in de plaats van te investeren in een omgebouwde wagen. Bewust, want we zijn alle twee geen grote autokenners. Bovendien zijn die investeringen een stuk hoger en we geloven er ook in dat een kleine trailer iets toegankelijker is op een feest (kwestie van het gazon van de bompa niet volledig aan flarden te moeten rijden op het tuinfeest ter ere van zijn tachtigste verjaardag). Momenteel zijn we onze foodtrailer nog op orde aan het zetten, maar we delen binnenkort wel wat foto’s via Instagram. Daar kan je trouwens ons hele proces volgen. Best boeiend en ook wel een beetje grappig.

Stop je met werken?

Neen, zeker niet. Ik vertelde al wat meer over mijn ‘werksituatie’ in een vorig blogje en wil met The Messy Chef gewoon een nieuwe stap nemen. Weekends en vakanties, daar mikken we op!

Wordt je leven dan niet mega druk? Laat het ons hopen, laat het ons hopen!

En de blog dan?

“Wat?! Stop je met receptjes posten?”, stuurde iemand mij vorige week. Neen, natuurlijk stop ik daar helemaal niet mee. Ik hou er nog steeds erg van om mijn inspiratie met jullie te delen en ben zeker niet van plan daarmee te stoppen. Het zal natuurlijk wel wat meer organisatievermogen van mij vragen, maar dat is de reden waarom ik ook niet alleen achter het stuur van dit project kruip. Vrolijk blijf ik hier dus gerechtjes posten, of jullie het nu willen of niet. Het enige, grote verschil is dat jullie binnenkort ook gewoon mijn gerechtjes kunnen proeven en dat ik jullie via deze weg ook eens kan ontmoeten! Daar kijk ik vooral erg naar uit.

Ga je dat alleen doen?

Neen dus, ik roep namelijk de hulp in van mijn jonger broertje Hans.  In tegenstelling tot ‘den dezen hier’  kent hij het klappen van de zweep in de keuken van een restaurant door en door.  Want terwijl ik lekker gezellig thuis kook en de tijd kan nemen om daar dan ook nog eens foto’s van te nemen, heeft hij zich al een paar jaar te pletter gewerkt in de keukens van een paar veel bezochte Gentse restaurants.

Sommigen, zoals ons moeder bijvoorbeeld, zouden dit wel eens een gouden duo kunnen noemen. Wijzelf dachten dan weer eerder aan diamanten duo of iets dat nog duurder is dan goud. Hans en ik delen dezelfde passie en hij weet als geen ander hoe zijn broer in mekaar zit. Bovendien wil ik dus ook nog tijd genoeg kunnen hebben voor de blog zelf en natuurlijk voor mijn gezinnetje. Goed, ik stel hem later wel nog eens voor aan jullie.

Wat is de bedoeling precies?

Wel, is er ergens een kindje geboren, een man en vrouw in het de verbonden, een bomma 85 jaar geworden, een baby’tje in het heilige wijwater ondergedompeld of heeft de baas een feestje georganiseerd om de werknemers te bedanken voor hun geleverde prestaties, dan kan je ons daarvoor uitnodigen.

Wanneer starten jullie?

We starten ergens eind februari, begin maart om volledig klaar te zijn voor een zomerse lente en een broeihete zomer.

Kunnen we alvast boeken of op zen minst meer info krijgen?

Uiteraard! Denk je dat wij de ideale partners zijn voor jouw feest, dan mag je zeker al eens contact opnemen met ons. Het is altijd beter om op tijd beginnen aan de voorbereidingen van jouw feest.  Stuur ons even een mailtje en we sturen je alvast alle informatie door.

Dat kan naar info@themessychef.be.

Heb je nog vragen? Aarzel zeker niet om ons even te contacteren!

 

Ps: Mijn broer is bezet, haha!

Of een ander recept?

2 Reacties

  • Reply
    Evelyne
    januari 11, 2019 at 13:46

    Klinkt heel leuk! Tof concept! Gewoon doen, die handel 😉

  • Laat een reactie achter