The Messy Chef(s) foodtruck: algemene info

januari 3, 2019

 

Belgische fierheid in een sexy streetfood jasje

Pizza’s en pasta in Firenze, een volle zak fish & chips in Londen, tapas om te delen in Malaga, pad thai in Thailand. Eten en reizen gaan voor ons hand in hand.

En toch, toch zijn we altijd blij wanneer we terug zijn in ons iets kouder Belgenlandje en ons kunnen vergrijpen aan stoemp met worst, kip met appelmoes of stoverij met frietjes.  Het is de keuken waar wij, net als heel veel Belgen, mee zijn opgegroeid en waar we nog steeds heel erg van kunnen genieten. Echte gerechten met de warmte van de knuffels van de bomma en de gezelligheid van een zaterdagse filmavond met het gezin.

Met onze foodtruck wil The Messy Chef(s) terug gaan naar die onbezonnen tijd, naar die vertrouwde smaken en dat met een eigen(tijdse) touch. Zoals wij vroeger thuis aten en het nu nog steeds graag op ons bord zien komen. Herkenbare, nostalgische smaken en dat in een hip en sexy streetfood jasje. Kortom koning Filip met een Bieber haircut en witte sneakers, manneken Pis gestyled door Jani Kazaltzis en Banksy die het atomium heeft volgeklad met graffiti.

Wie zegt dat de Belgische keuken niet hip kan zijn, is mis. Wij leveren graag het bewijs.

Wie zijn wij?

Met The Messy Chef(s) haal je twee broers uit het Gentse in huis (of ja, in de tuin). Jelle is foodblogger en eigenaar van deze website die, sinds hij zelf zijn boterhammen moest smeren in kader van ‘het volwassen worden’, helemaal verknocht is door alles wat met eten te maken heeft. Hij is tevens de grote broer en de bron van wijsheid (hij is ook de schrijver van dit stukje) voor zijn jongere broer Hans, die dan weer van zijn passie voor koken zijn beroep heeft gemaakt. Samen hebben ze besloten om het Sinterklaas conflict van 1998 (iets met een kapotte autobaan) voorgoed achter zich te laten en te gaan voor hun gemeenschappelijke droom. Drie keer raden welke dat was? Juist, iets met eten op wielen.

Wij geven een feestje, hoe moet dat nu verder?

Aangezien jullie ons contacteren gaan we er van uit dat:

 1. We helaas niet als gasten uitgenodigd zijn op jullie feestje. Jammer, onze dance moves zijn tot overzee bekend…
 2. Jullie graag jullie gasten in de watten zouden leggen met lekker eten.

En aangezien we onze dansschoenen niet hoeven aan te trekken, trekken we dan maar onze koksvest aan om jullie een onvergetelijk smakelijke avond, middag of late ochtend te bezorgen (Hans slaapt graag eens een beetje uit). 

Elk feest is anders en dus gaan we graag samen met jullie op zoek naar jullie verwachtingen en wensen naar ons toe. Daarom vinden we het belangrijk om eerst even af te stemmen op mekaar zijnde telefonisch of via mail.

Wat hadden we graag van jullie vernomen:

 1.         Waar en wanneer is het feest?
 2.         Hoeveel personen verwachten jullie?
 3.         Zijn er speciale wensen, ideeën die je eens wilt af toetsen?
 4.         Zijn er mensen met allergieën, intolerantie, vegetarisch?

Contacteer ons telefonisch (0472499007) of via mail

 

Foodtruck

Of een ander recept?

2 Reacties

 • Reply
  kristien
  maart 24, 2019 at 20:03

  Hallo,

  Voor het lentefeest van mijn zoontje zijn wij op zoek naar een origineel concept. Daarom dachten we aan jullie.
  Het feest is op zaterdag 18/05. Er zullen 10 volwassenen en 6 jonge kinderen aanwezig zijn.
  Het feest zal plaatsvinden in Kluisbergen. Is het mogelijk om ons jullie prijzen te bezorgen?

  • Reply
   Jelle Beeckman
   maart 24, 2019 at 20:29

   Hej Kristien :):)
   Helaas al geboekt voor die dag 🙂

  Laat een reactie achter