Noedels met sesam en krokant gehakt.
Ingrediënten
- • 2 tl sojasaus
- • 2tl tahin (sesampasta
- • 1tl rijstazijn
- • 1 tl pindakaas
- • 1 tl chili olie (of 1 tl chilivlokken, of sriracha)
- • 200 ml kippenbouillon
- • 4 eetlepels sojaroom, gewone room of kokosroom
- • 200 gram gemengd gehakt
- • 2 tenen look
- • Sap ½ limoen
- • 1 eetlepel suiker
- • 2 eetlepels sojasaus
- • Gember (2 cm)
- • Een handje vol paddenstoelen (naar wens)
- • Baksoi (1/2)
- • 200 gram noedels
- • Verse koriander
Instructies
Snijd de baksoi in stukken. Gaar de noedels zoals beschreven op het pakje samen met de baksoi in gezouten water. Giet af.
Bak het gehakt krokant in een scheut olijfolie. Voeg een paar fijngesneden paddenstoelen toe. Als het gehakt mooi krokant en gaar is. Voeg dan de suiker, sojasaus en limoensap toe samen met 2 fijngehakte (of geperste) tenen look + geraspte gember. Bak nog 2 minuten mee tot gekarameliseerd.
meng de sojasaus, tahin, rijstazijn,pindakaas en chiliolie samen met de room. Verdeel over elk bord. Voeg de noedels toe (koud) samen met de baksoi en verse kruiden.
Giet er hete bouillon over en roer alles goed. Werk af met het gehakt en verse kruiden.
Geen reacties