Noedels met sesam en krokant gehakt.

augustus 25, 2021
Noodles

Noedels met sesam en krokant gehakt. 

Op de tafel staat een mand met nog op te vouwen shirts, een selectie kousen met bindingsangst en twee felle, vloekende kledingstukken waarvan de plooien gladgestrijkt moeten worden. Of gestreken. Ik heb al lang geen streken meer. Afgeleerd met de leeftijd. Denk ik. De was is geen werkwoord in het heden, maar één in de verleden tijd. Was dat maar zo. Ik ga er aan beginnen en tan een potje Tantan noedels eten! Jow!🥳

 

 

Prep Time: 10 Cooking Time: 10

Ingrediënten

  • • 2 tl sojasaus
  • • 2tl tahin (sesampasta
  • • 1tl rijstazijn
  • • 1 tl pindakaas
  • • 1 tl chili olie (of 1 tl chilivlokken, of sriracha)
  • • 200 ml kippenbouillon
  • • 4 eetlepels sojaroom, gewone room of kokosroom
  • • 200 gram gemengd gehakt
  • • 2 tenen look
  • • Sap ½ limoen
  • • 1 eetlepel suiker
  • • 2 eetlepels sojasaus
  • • Gember (2 cm)
  • • Een handje vol paddenstoelen (naar wens)
  • • Baksoi (1/2)
  • • 200 gram noedels
  • • Verse koriander

Instructies

1

Snijd de baksoi in stukken. Gaar de noedels zoals beschreven op het pakje samen met de baksoi in gezouten water. Giet af.

2

Bak het gehakt krokant in een scheut olijfolie. Voeg een paar fijngesneden paddenstoelen toe. Als het gehakt mooi krokant en gaar is. Voeg dan de suiker, sojasaus en limoensap toe samen met 2 fijngehakte (of geperste) tenen look + geraspte gember. Bak nog 2 minuten mee tot gekarameliseerd.

3

meng de sojasaus, tahin, rijstazijn,pindakaas en chiliolie samen met de room. Verdeel over elk bord. Voeg de noedels toe (koud) samen met de baksoi en verse kruiden.

4

Giet er hete bouillon over en roer alles goed. Werk af met het gehakt en verse kruiden.

 

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter