/

Pastasalade met geroosterde paprika, rucola, St Moret kaasballetjes en tomaat

september 4, 2018
Pastasalade met geroosterde paprika, rucola, kaasballetjes en tomaat

-Pastasalade met geroosterde paprika, rucola,ST. Moret kaasballetjes en tomaat-

Is er nog plaats en tijd om jullie het recept van deze pastasalade mee te geven of hebben de meeste van jullie ondertussen al vaarwel gezegd aan de zomer?  Ik weiger alvast om mij neer te leggen bij het nakende begin van de herfst en het vroeger donker worden ‘s avonds. Dus willen of niet, ik gooi nog even een heerlijk zomerbriesje op deze blog. Los van de seizoenen eet ik tijdens mijn middagpauze gewoon graag iets waar ik heel de ochtend naar kan  uitkijken en dat mij kan motiveren om de koekjes bij de koffie links te laten liggen. En deze heerlijke pastasalade is daar ideaal voor.

De ideale lunch voldoet aan de volgende eisen:

 1. ik wil de avond ervoor niet te lang in de keuken staan om het klaar te maken.
 2. het is budgetvriendelijk want ik wil ‘s avonds ook nog een lekkere maaltijd kunnen betalen.
 3. het moet voldoende mijn buikje vullen zodat ik tot aan het avondeten de zebrakoeken op de bureau van mijn collega kan negeren.
 4. het mag ook niet te zwaar zijn zodat ik geen tandenstokers tussen mijn oogleden moet steken in een poging wakker te blijven.
 5. mijn collega’s krijgen, bij het zien van mijn lunch, direct een spontane desinteresse in hun eigen vers gemaakte boterham creaties en het moet er niet alleen lekker uitzien, het moet ook lekker zijn.

Pastasalade met geroosterde paprika, rucola, kaasballetjes en tomaat

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

 • 200 gram penne
 • 1 blik geroosterde paprika's
 • olijfolie
 • 1/2 citroen
 • doosje kerstomaten (naar wens)
 • 1/2 teen look
 • 50 ml roomkaas
 • rucola
 • 1 pakje St. Moret apero met pesto vulling
 • een theelepel kappertjes (naar wens)

Instructies

1

Kook de penne al dente zoals beschreven op het pakje. Giet af en spoel af onder koud water en meng er een scheutje olijfolie onder zodat de pasta niet plakt.

2

Doe de roomkaas, de geroosterde paprika's uit blik (met een lepel van het vocht) en de look in de mixer of keukenrobot. Mix tot een saus en werk op met een paar druppels citroensap.

3

Snijd de tomaatjes in twee.

4

Snijd de rucola fijn.

5

Roer de saus onder de pasta en kruid met peper en zout.

6

Men de tomaatjes, rucola en kappertjes onder de pasta en werk af met de St moret apero bolletjes met pesto vulling.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter