pastaschotel met pasta, witloof, kaassaus en pistache

januari 12, 2021
Pastaschotel

-pastaschotel met pasta, witloof, kaassaus en pistache-

Zo lekker, bijna niet te gelovenschotel. Op en top comfortfood! Het receptje vind je hier, waar anders!

 

Ingrediënten voor: 2-4

Ingrediënten

  • 250 gram orecchiette
  • 2 el boter
  • 1/2 glas witte wijn
  • 2 el bloem
  • 200 ml melk
  • 150 g gruyèrekaas
  • 1/2 bouillonblokje (kip of groente)
  • 2 tl mosterd
  • 1/2 bosje peterselie
  • Peper
  • 3 stronkjes witloof
  • 60 gram pistachenoten (gezouten/geroosterd)
  • 30 gram gruyèrekaas m af te werken

Instructies

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Kook de pasta al dente in gezouten water (zie verpakking) Giet af en stort de pasta in een ovenschaal.

3

Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer goed en blus met de witte wijn. Voeg de melk toe en roer goed met een garde/klopper zodat je geen klontertjes hebt. Verkruimel het bouillonblokje. Kruid met peper. Wees voorzichtig met zout. Voeg de kaas toe en werk af met de mosterd voor extra pit. Giet de saus onder de pasta. Snijd de peterselie fijn.

4

Snijd de witloof in fijne reepjes. Kruid met peper en zout en bak ongeveer 5 minuten in een klont boter. Roer de witloof onder de pasta samen met de peterselie. Werk af met de pistachenoten en de kaas voor een krokant korstje. Plaats 15 minuten in de oven voor een krokant korstje.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter