/

Thaise papillotte met zalm, scampi en rode cury

januari 5, 2019
papillotte

Nu de kerstvakantie zo goed als achter de rug is, kan ik terugkeren naar mijn vroegere (gezonde) eetgewoonten. T’is allemaal wat veel geweest en zeker op vlak van vlees verbruik. Een stukje zalm als avondmaal vond ik dus best wel op zen plaats en om het mijzelf ook eens gemakkelijk te maken, koos ik ervoor om die in een papillotte klaar te maken. Weinig afwas, weinig werk en alle smaken blijven mooi behouden. Ohja, en je hoeft ook helemaal geen vetstof te gebruiken, wat ook wel even een gezonde verademing is na die kilo’s boter van afgelopen week.

Voor dit receptje maakte ik trouwens gebruik van bakpapier om mooie pakketjes te maken in de plaats van aluminiumfolie. Ik vind het persoonlijk ook wel wat lekkerder eten in zo’n mooi, wit papieren pakje. Hoe doe je dat dan? Wel, heel simpel. Hou je bakpapier onder water en wring de vellen uit. Leg je ingrediënten in het midden, vouw de hoeken en bindt dit dicht met een touwtje. Even de oven in en dan alle aroma’s laten vrijkomen aan tafel. Zalig!

Recept ontwikkeld voor LIDL Belgium.

 

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • 2 stukken zalm
  • 6 scampi
  • 1 prei
  • 150 gram zongedroogde tomaten
  • 1 potje rode curry pasta
  • 100 ml kokosmelk
  • bouillon blokje vis (half)
  • scheutje water
  • lente-ui

Instructies

1

Snijd de prei en lente-ui in fijne ringen. Als de stukken te groot zijn, zullen ze niet gaar genoeg zijn.

2

Dop de vellen bakpapier in water en wring ze uit.

3

Leg ze op een bakplaat om ze daarna te vullen.

4

Verwarm de oven op 180 graden

5

Pel de scampi en snijd de zalm in grote stukken. Leg ze in het midden van de pakketjes

6

Doe er de prei, lente-ui en een paar zongedroogde tomaten bij.

7

Leg per pakje een theelepel rode curry pasta en verdeel de kokosmelk. Heb je het graag pikant dan kan je natuurlijk nog wat extra curry toevoegen.

8

verbrokkel een half blokje bouillon en verdeel het over de pakjes, doe er een lepel water bij.

9

Zet de pakjes 20 minuten in de oven. Als de zalm gaar is, haal ze uit de oven.

10

Serveer met rijst

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter