Net toen ik dacht dat er geen pizza bestond die lekkerder is dan de door vele gehate ‘pizza Hawai’, kwam ik deze jongen tegen in de oven. Geen idee hoe ik er op kwam die middag in de winkel, maar mijn vriendin had al een hele week zin in pizza en had op de vraag wat ze wou eten die avond geantwoord met: ‘alles behalve iets met tomatensaus’. Het idee van een pizza Hawai was off the table in de plaats van on the table dus. Uiteraard is een pizza met butternut pesto dan het eerste en meest logische plan B. Ik bedoel halloooo, duh!
Neen, het idee werd zelf een beetje sceptisch onthaald toen ik mijn veel te zwaar geladen boodschappentas naast het keukeneiland liet vallen. In haar hoofd had ze al beslist wat ze die avond via Just Eat zou gaan bestellen, maar zo ver kwam het uiteindelijk niet. Integendeel, we hebben dit gerechtje ondertussen toegevoegd aan het lijstje ‘potentiële gerechtjes om te serveren als we visite hebben’. Een lijstje dat trouwens ironisch genoeg altijd zoek geraakt op momenten dat het nodig is. Des te belangrijker om dit receptje voor eeuwig en altijd vast te pinnen op deze blog, dat toch wel zo een beetje een kookboek voor mezelf is geworden. Ik hoop stiekem ook voor anderen :)!
Probeer ook deze recepten met butternut eens!
Pizza butternut
Ingrediënten
- Voor 1 pizza:
- 1 rol pizza deeg
- 1/2 butternut
- handvol okkernoten
- 250 g ricotta
- rucola
- Parma ham (een paar schelletjes)
- olijfolie
- peper en zout
- 1 teen look
- kippenbouillon blokje
- verse basilicum
Instructies
Snijd de butternut in blokjes en pel het teentje look.
Kook zowel de pompoen als de look gaar in een kookpot. Los het bouillonblokje op in het water.
Zet de oven op 200 graden.
Giet de pompoen en look af en doe in een blender (of gebruik een mixer) samen met 3/4 ricotta, een scheutje olijfolie, peper en zout.
Doe ook een handvol okkernoten bij het mengsel en mix fijn. Laat afkoelen.
Beleg de pizza met een mooie laag van het butternut mengsel, leg daarop een paar plakjes parmaham en nog een paar mespuntjes ricotta en zet de pizza in de oven.
Voor de gaartijd van het pizzadeeg kijk je best even op de verpakking.
Haal de pizza uit de oven als hij krokant is en werk af met een scheutje olijfolie, verse basilicum en rucola.
Geen reacties