/ /

Parmezaan saus met aubergine, paprika en courgette

mei 27, 2020
Parmezaan saus

-Parmezaan saus met aubergine, paprika en courgette-

Mijn keuken is momenteel nog zo bouwvallig dat we samenwerken met een archeoloog in de plaats van een architect. Mijn elektrisch vuurtje staat op een paar planken, die ik uit mijn tuinhuis haalde. Wanneer ik twee potten op het vuur wil zetten, dan moet ik ze zorgvuldig wegen en zorgen dat ze in balans staan of ik zou wel eens de inhoud van één van de twee over mij heen kunnen krijgen. En dat laatste zou zonde zijn, zeker met een heerlijke saus als deze.

Probeer ook zeker eens het receptje van deze champignonsaus met roquefort.

Ingrediënten voor: 2
Cooking Time: 25

Ingrediënten

  • 1/2 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 tenen look
  • 1 zoete paprika
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels hoeveboter
  • scheutje witte wijn
  • 100 ml groentebouillon
  • 150 ml melk
  • een paar druppels citroensap
  • Paar takjes bieslook
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas (100g)
  • Optioneel: pasta

Instructies

1

Snijd de groenten in stukken.

2

Bak ze in een klont boter. Kruid met peper en zout.

3

Voeg 2 teentjes geperste look toe. Haalt de groenten uit de pan en leg ze in een bord.

4

Smelt een tweede klont boter in dezelfde pan. Voeg de bloem toe en roer goed.

5

Blus met de witte wijn, bouillon en melk. Laat inkoken op een zacht vuurtje terwijl je blijft roeren.

6

Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en leg de groenten terug in de pot. Laat op een zacht vuurtje indikken.

7

Werk af met wat citroensap, een draai van de pepermolen en fijngesneden bieslook.

8

Serveer je deze saus met pasta, haal de spaghetti dan rechtstreeks uit het water en voeg ze toe aan de saus. Het pastawater maakt er nog een betere saus van.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter