Pulled pork sandwich met popcorn

januari 2, 2017

Ik ga mee, verhoog met vijf groene en neem een hap van mijn burger. Zijn die verdwaalde popcorn stukjes naast uw pokerchips daar dan ook bijgerekend Jelle? Beschermd door mijn beide handen lift ik mijn kaarten nog een laatste keer iets omhoog om de sterkte van mijn hand te bekijken. Ja, die krijg je er gratis bovenop. Call!

R.I.P. heerlijke burger. Pair azen tegen pair koninginnen. Wat kan ik zeggen, ik geloofde in de vrouwtjes en dat heb ik mogen bekopen. Als een uitgehongerde leeuw op een gazelle met chronisch vermoeidheidssyndroom. Verslonden in één hap, wat had ik gedacht? Laat je vrienden nooit bijten van je favoriete burger en zet hem zeker niet in bij een spelletje poker. Lesje geleerd.

Zo nu en dan trakteer ik mijn makkers eens op wat lekkers en deze pulled pork burger is tot nu toe veruit de grote favoriet. Mijn tafelkleed mag ik achteraf wel de wasmachine ingooien, maar wat een heerlijk burgertje is dit. Zoetzuur, krokant, fris en lekker vlezig. Een biertje erbij en een man hoeft niet veel meer om er een geslaagde avond van te maken. Die moet jij sowieso proberen!

Wat heb je nodig

– varkensschouder (200 gram per persoon)
– ketchup
– 100 milliliter tequila
– vleesbouillon
– 2 witte uien
– 3 kruidnagels
– 2 eetlepels mosterd
– 1 eetlepel bruine suiker
– 2 teentjes knoflook
– 3 rode uien
– suiker
– azijn
– ijsbergsla
– popcornmais
– mayonaise
– 2 limoenen
– broodjes

Zo ga je te werk:

Begin met je pulled pork. Ik maakte hem deze keer klaar in een snelkookpan omdat ik niet zo heel veel tijd had. Qua smaak is dat minstens zo lekker als in de oven. Bak de varkenschouder krokant aan en voeg een de kruidnagels, een eetlepel suiker, witte uien en een teentje knoflook toe. Blus af met de tequila, een eetlepel azijn en de vleesbouillon. Net zoveel bouillon totdat je vlees ‘onder’ staat. Laat 2 uur garen onder hoge druk. Geen snelkookpan in huis? Zet het vlees dan 6 uur in de oven op 170 graden.

Haal na die tijd het vlees voor de pulled pork burger uit de pan en scheur in draadjes. Laat de saus verder inkoken en doe er een flinke lepel mosterd en ketchup bij. Laat indikken tot je een iets dikkere saus krijgt. Bak de pulled pork draadjes daarna op middelhoog vuur krokant aan en overgiet met een lepel saus. Heerlijk!

Snijd de ui in fijne rondjes (ringetjes). Laat een eetlepel suiker oplossen in 200 milliliter water en breng tot aan het kookpunt. Voeg 1.5 eetlepel azijn toe tot je een mooie zoet en zure balans hebt. Proeven dus. Giet over de uien en zet fris in de koelkast. Hoe langer hoe beter.

Meng 4 eetlepels mayonaise met het sap van een limoen, een eetlepel suiker en een teentje knoflook. Doe in de blender samen met de schil van de limoen.

Maak de popcorn zoals beschreven op het pakje. Eventueel mag kant-en-klaar ook 😉

Bedek je broodje met de ijsbergsla en voeg vervolgens de andere ingrediënten van de pulled pork burger toe.

Smullen!

Follow my blog with Picky

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter