/ /

Rum spiced broodje gehakt met ananas salsa

september 17, 2021
Rum spiced gehakt

Met rum koken is één van de meest heerlijke dingen die je kan doen. Zeker met spiced rum. Die bevat, zoals de naam het dus al zegt, heel wat kruiden waardoor je heel snel en zonder veel moeite heel veel smaak kunt toevoegen in een gerecht. Denk maar aan een lakkage voor je ribbetjes, een BBQ saus, chili con carne, of zelf een spiced karamelsaus.  Je kan het zo zot niet bedenken. Of ja, jawel. Wat vinden jullie van deze broodjes gevuld met pikant gehakt? Afgekruid met gerookt paprikapoeder en geblust met rum en limoen.  Heerlijk. Ik serveer ze in een krokant gebakken melkbroodje samen met een salsa van ananas en koolrabi en werk af met verse peterselie of koriander. Zoet, spicy, krokant en op en top comfortfood.

Voor dit recept gebruikte ik de Bacardi spiced rum, één van mijn favoriete vrienden om het weekend mee van start te gaan. Probeer het lekker zelf!

Check ook zeker even het Youtubekanaal.

Graag een beetje in de juiste stemming komen tijdens het koken? Speel dan gewoon even deze Spotify speellijst af.

Smakelijk & santé!

Ingrediënten voor: 2
Prep Time: 10 Cooking Time: 10

Ingrediënten

  • 4 a 6 melkbroodjes
  • 400 g gehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 50 ml Bacardi spiced rum
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl chilivlokken/ chilipoeder,...
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 tenen look
  • Sap van 1/2 limoen
  • 1 lente-ui
  • een stuk koolrabi
  • een stuk ananas

Instructies

1

Snijd dunne plakken van de ananas. Snijd in reepjes en dan in fijne blokjes. Doe hetzelfde met de koolrabi. Snijd de lente-ui fijn en meng alles onder mekaar. Kruid met peper, zout en voeg een eetlepel olijfolie toe.

2

Zet een pan op het vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak het gehakt krokant en roer goed zodat je kleine brokjes hebt. Voeg de fijngesneden of geperste look , de suiker en de kruiden toe. Laat een minuut meebakken. Voeg de rum toe. Opgelet als je flambeert voor de dampkap. Laat 1 minuut goed doorkoken. Voeg de tomatenpuree en de limoensap toe en roer goed onder mekaar. Bak nog 5 minuten, kruid met peper en zout.

3

Snijd de melkbroodjes langs de bovenkant open. Bak de melkbroodjes krokant aan in de pan zodat alle zijkanten mooi krokant zijn. Doe het broodje open, voeg het gehakt toe en werk af met de salsa. Werk af met koriander of peterselie en trakteer jezelf op een heerlijke cuba libre. Smakelijk!

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter