Net na een aflevering van Zorro kwamen mijn neefjes en nichtjes toe. 24 december. Half 8. We hadden onze nette kleren aangetrokken. Ik droeg meestal een shirt met lange mouwen en met een zeilbootje er op geborduurd. Ons moeder associeerde zeilbootjes en matrozen met feestelijke aangelegenheden. Feestkledij voor drie zonen kopen, kostte haar een zee van tijd. Misschien daarmee. Meeuwen en witblauw geschilderde vuurtorens hield ze voor de inkleding van het toilet beneden. Zo van die verschrikkelijke, ‘handgemaakte souvenirs’ die je enkel in Picardië kan kopen. Uitgelaten stonden ze voor de deur. Mijn tante was iets strenger dan mijn moeder. Ze had wel dezelfde fascinatie voor zee kledij, maar haar matrozen kregen enkel op feestdagen iets van chips. Dus als het dan al eens mocht dan beukten de golven tegen de steiger. Alsof ze na 6 maand op zee eindelijk weer een voet aan land mochten zetten en ladderzat richting de meisjes van plezier trokken. Zo vergrepen ze zich aan alle hapjes op de aperitieftafel. En dan stond deze nachoschotel nog niet eens op tafel.
Dus een Kerst zonder familie vieren dit jaar? Goh, misschien heeft dat ook zo zijn voordelen? #alleenvoormij!
Dit is een samenwerking met Doritos.
Ingrediënten
- 1 zak Doritos naturel
- 150g veenbesjes
- 1 el boter
- 3 eetlepels bruine suiker
- 5 el water
- peper en zout
- 150 g raclette kaas
- 1 takje rozemarijn
- 1 stronk witloof.
Instructies
Verwarm de oven op 180 graden
Giet de Doritos in een ovenschotel. Snijd een witloofstronk in fijne reepjes en strooi over de nacho's. Leg er de schelletjes raclette kaas op. Zet de Doritos 15 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is
Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de veenbessen toe samen met de suiker, de rozemarijn en het water. Kook de veenbesjes tot ze open spatten. Proef en voeg eventueel nog wat suiker, peper en zout toe.
Serveer de Doritos en werk af met de veenbessen en serveer.
Geen reacties