Sommige gerechten zijn zo snel klaar dat je je bijna schaamt dat ze zo snel klaar zijn. Schamen, doe ik mij in dit geval niet. Integendeel, het is een variant op een klassieker uit mijn jeugd, de fishsticks met spinazie. Een kwartiertje maximum, zoveel tijd heb je nodig om dit gerechtje te maken en om je kinderen op een subtiele manier spinazie te laten eten. Want fishsticks, daar zijn alle kinderen toch zot van? Ja… ik ben nog steeds een kind!
Recept ontwikkeld voor Lidl Belgium.
Ingrediënten
- 300 gram spaghetti
- half teentje look
- handvol spinazie
- pijnboompitten
- parmezaanse kaas
- peper en zout
- olijfolie
- fishsticks
Instructies
Zet de pasta op het vuur zoals beschreven op het pakje en maak ondertussen de pesto.
Doe een handvol noten, de look, spinazie, een scheut olijfolie en 2 lepels Parmezaanse kaas in een kleine blender of keukenrobot.
Voeg eventueel nog stelselmatig wat spinazie toe voor een grotere hoeveelheid pesto. Kruid pet peper en zout.
Giet de spaghetti af en roer er de pesto door.
Bak de fishsticks in een pan of in de oven.
Serveer en voeg eventueel nog wat rauwe, gesneden spinazie toe en werk af met nog wat geraspte Parmezaanse kaas.
Smakelijk!
2 Reacties
Iris
februari 28, 2019 at 13:00Ben ik de enige die het receptje mist? 😅
Jelle Beeckman
februari 28, 2019 at 13:07oej! Blijkbaar wat misgelopen. Het is nu in orde 😉