/

Tagliatelle met saffraan, scampi en asperge

maart 28, 2020
tagliatelle

-Tagliatelle met saffraan, scampi en asperge-

Sommige gerechten hebben weinig tot geen inleiding nodig. Helaas is het voor de SEO van deze blog wel vereist om hier een minimum aantal aan tekens te zetten. Doe je dat niet dan heb je sowieso minder kans om ‘gevonden te worden om t’internet’. Nu schrijf ik behoorlijk graag, dat is zacht uitgedrukt, maar ik ben daar ook vrij perfectionistisch in.  Menig aandachtige lezer zal zich vermoedelijk soms vragen stellen bij de spellingfoutjes die hier voorbijkomen en dat bijna overdreven Amerikaanse  ‘ OMG, ik ben zoooo perfectionistisch’ snel even wechlachen. Ik snap het, maar daar is het mij niet van te doen. Ik vertel graag verhalen, liefst zo spectaculair en grappig mogelijk. Maar vandaag ontbreken de woorden. De gedachten zijn er, de letters heb ik sinds het eerste leerjaar vast onder mijn stevige haardos zitten, maar ik krijg er maar geen lijn in op deze toch wel sombere zaterdag. Waarom somber, vraagt u?

Wel,  ik ben er in geslaagd om mij, tijdens deze hele quarantaine, een kater te drinken.  Dat zit zo. De verjaardag van mijn goede vriend Andreas vierden we gisteren met een online pokersessie.  Het was geleden van het MSN tijdperk, we gebruikten die toen om profielfoto’s van onszelf te nemen, dat ik de webcam nog eens van achter de sticker had gehaald.  Er is ooit eens een berichtje de wereld ingestuurd dat hackers de webcam van je computer konden gebruiken.  Daarna zouden ze om geld vragen, weigerde je dat dan zouden ze ‘vuile beelden’ van je verspreiden.  Veel vuiler dan de afwas in mijn keuken, zou dat de laatste jaren niet geweest zijn.  Mijn laptop staat altijd op het keukeneiland zodat ik gemakkelijk mijn recepten kan opschrijven.  Bovendien zou ik ze ook wel graag gewezen hebben op mijn rechten als auteur. Een kookfilmpje van mij zomaar publiceren zonder mijn goedkeuring en de juiste tags? Neen, dat zou pas echt crimineel zijn!

Maar goed,  een klein beetje een café gevoel hadden we dus wel gisterenavond zo van achter onze webcam. Om dat gevoel te versterken had ik bovendien een paar flesjes bier uitgekieperd en de geur ervan in mijn parket laten dringen. De muziek had ik loeihard gezet waardoor mijn vrienden maar half verstaanbaar waren en de barvrouw had ik een mooie fooi gegeven. Mijn vriendin kon daar om feministische redenen niet echt mee lachen. Iets doms zeggen tegen de vrouwen rondom mij, ja ik had echt het gevoel dat ik op een kruk in een drukke bar zat. Veel later dan 12 uur is het niet geworden, er is namelijk geen kebabzaak of frituur hier in huis voor een ‘slaapmutsje’, maar die fles Duvel was betrekkelijk snel leeg. Gevolg, vandaag lekker thuisblijven met een klein ‘hoofdpijntje’. Vandaag, ik bedoel de komende 2 weken…

Dus, als het voor jullie goed is dan geef ik jullie gewoon het recept van deze tagliatelle met saffraan zonder veel tierlantijntjes. Maak het, speel het naar binnen en schrijf je eigen verhaal. Smakelijk. Veel schrijf- en kookplezier.

Bekijk ook zeker deze pastagerechten eens. Klik HIER.

Tagliatelle met safraan, scampi en asperge

Ingrediënten voor: 2
Prep Time: 25

Ingrediënten

 • 1 ui
 • 1 teen look
 • 16 scampi (gepeld)
 • mespuntje safraan
 • 1 glas witte wijn
 • 150 ml visbouillon (3/4 blokje)
 • 100 ml room.
 • +- 5 asperges.
 • 250 gram pasta
 • peper en zout
 • boter
 • basilicum

Instructies

1

Snijd een ui fijn, bak aan in een klontje boter. Gebruik een grote pot zodat we daarna de pasta door de saus kunnen roeren. Voeg een fijngehakt teentje loon en de scampi toe. Blus met een glas witte wijn en laat inkoken. Voeg de visbouillon toe samen met een mespuntje safraandraadjes. Werk af met de room. Laat op een zacht vuurtje inkoken.

2

Schil de witte asperges en snijd het poepje er van. Snijd ze vervolgens in 3 stukken. Kook ze gaar in gezouten water, prik er in met een mesje om te zien of ze gaar zijn, en haal ze uit de pot. Ik gebruik de pot opnieuw om daar de pasta in te garen.

3

Kook de pasta beetgaar, giet af en roer de pasta door de saus. Laat nog 30 seconden goed doorkoken en voeg terwijl ook de diepvrieserwtjes toe. Die hebben niet veel tijd nodig.

4

Serveer en werk af met peper, zout en verse basilicum.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter