/

Spaghetti met Zeeuwse mosselen, venkel en courgettini

juni 30, 2017

Yes, de eerste Zeeuwse mosselen zijn er dit jaar iets vroeger bij dan normaal. En dat is vooral te wijten aan het mooie weer in mei. Hooray for global warming! Zodra de eerste Zeeuwse geschelpte dan ook te verkrijgen waren, dook ik mijn keuken in om er wat lekkers mee te maken. Begrijp mij niet verkeerd, ik pleeg een moord voor een portie mosselen met friet. Maar het mag ook wel eens wat anders zijn. Iets gezonder.

Een gerecht met mosselen heeft niet zo heel veel nodig om als een ‘winning dish’ uit de bus te komen. Het vocht dat vrijkomt alleen al is goud waard in de keuken en kan je echt op geen enkele manier evenaren met bouillonblokjes, extracten or whatsoever Een pure zeesmaak dat de perfecte basis vormt voor een heerlijke vissaus. Zo dus ook in dit gerechtje.

Ik koop overigens vaak een iets te grote hoeveelheid mosselen en vries die dan samen met het vocht in om te gebruiken in een ander gerecht. Heerlijk in de paella bijvoorbeeld.

Dit heb je nodig (twee personen):

  • Zeeuwse mosselen
  • 1 courgette
  • 1 venkel
  • witte wijn
  • room
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • bladpeterselie
  • 1 rood pepertje
  • spaghetti
  • citroen

Zo ga je te werk:

  1. Snijd de venkel en de ajuin in fijne reepjes. Bak ze aan in olijfolie samen met een rood pepertje en de look. Voeg de mosselen toe. Blus met de witte wijn en kook tot wanneer de mosselen opengaan.
  2. Doe de mosselen in een andere kom en zet de kookpot met het vocht en de groenten nog even op het vuur. Laat inkoken en voeg een scheutje room toe.
  3. Maak sliertjes van de courgette. Dat kan je doen door de courgette eerst in fijne repen te snijden. Zelf heb ik daar een toestelletje voor maar het kan ook gewoon op die manier.
  4. Zet de pasta op en kook al dente.
  5. Giet de pasta uiteindelijk met een klein beetje van het kookwater bij de saus. Laat nog even indikken. Voeg het sap van een halve citroen toe en laat de courgette heel even mee garen. Kruid met peper en zout en werk af met verse bladpeterselie en wat van het venkelgroen.

Smakelijk!

 

 

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter