tortilla’s met gefrituurde wijting en Brugse Zot Blond
Mocht u plots een nogal knagende maag hebben, dan is dat vermoedelijk te wijting aan onderstaand receptje. Gemaakt en geserveerd met een heerlijke, frisse Brugse Zot Blond.
Check Instagram voor meer.
Tortilla met gefrituurde wijting
Ingrediënten
- Bloem 100 g
- Maizena 50 g
- 1/2 flesje Brugse zot
- Snufje zout
- 1 ei
- 300 g wijting
- 4 kleine tortilla's
- 30 g witte kool (spitskool)
- 30 g rode kool
- ¼ komkommer
- 1 limoen
- 1 tl honing
- Snufje zout en peper
- 1 tl mierikswortel
- 2 el zure room
- 3 el mayonaise
- Verse koriander
Instructies
Verwarm de frietketel op 180 graden.
Meng de mierikswortel, zure room en mayonaise. Zet aan de kant.
Snijd de spitskool, komkommer en rode kool in erg fijne sliertjes. Kruid met peper en zout. Voeg het sap van een limoen en de honing toe. Laat even staan op kamertemperatuur.
Meng de Maizen, bloem, 1 ei en de Brugse Zot Blond en roer tot een beslag. Kruid met een snufje zout.
Verwarm de tortilla vellen kort in de pan of in de grillpan.
Kruid de wijting met peper en zout. Snijd in reepjes. Haal door het beslag en frituur krokant voor ongeveer 1,5 minuten. Laat even uitlekken.
Beleg de tortilla met de groentjes, de vis en werk af met de saus en een paar takjes koriander.
Geen reacties