/

Witte chocolademousse, gezouten chocolade crumble, basilicum en frambozen coulis

november 20, 2018
chocolademousse

-Witte chocolademousse, gezouten chocolade crumble, basilicum en frambozen coulis-

Heb ik te veel verbeelding als ik zeg dat dit bordje op een hoopje aarde lijkt?  Ik hou namelijk wel van een beetje speelsheid in mijn gerechtjes en zeker met desserts kan je zo lekker creatief zijn. Eigenlijk serveer ik dit  zoete allegaartje altijd op een andere manier aan mijn gasten, maar ik vond die wijze nogal moeilijk om op foto te zetten. Zo een kleine verrassing  in een dessert vind ik wel leuk en dus serveer ik dit heerlijke dessertje vaak alsof het een pot met aarde is, een omgespitte tuin of hoe je het ook wil bekijken. Om dat effect te bekomen gebruik je diepe witte potjes die iets weg hebben van een bloempot en daarin doe je dan eerst de coulis, de chocolade mousse en vervolgens de de aarde en het groen (crumble, basilicum en pistache).

De smaak is fantastisch en je kan lekker kinderlijk graven tot je wat lekkers tegenkomt. Wees zelf creatief en steek nog ergens een aardbei in het midden of wat extra fruit, knettersnoep, … Gebruik je verbeelding!

Ik vind trouwens dat witte chocolade super goed past bij basilicum en ook zout en chocolade zijn een mega hit samen. Zeker het proberen waard!

Liever een ander dessert met chocolade? Geen probleem! Wat vind je van deze hier?

Witte chocolade mousse, gezouten chocolade crumble, basilicum en frambozen coulis

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • voor de chocolademousse:
  • 1.5 blaadje gelatine
  • 125 ml melk
  • 1 pakje vanille suiker
  • 130 gram witte chocolade
  • 150 ml slagroom (30 procent)
  • voor de crumble:
  • 100 gram pure chocolade
  • ovenschaal met bakpapier in.
  • 4 eetlepels suiker
  • voor de coulis:
  • 120 gram bevroren frambozen
  • 1 eetlepel suiker
  • scheutje water
  • afwerking:
  • jonge basilicum
  • pistachenoten
  • zout
  • extra materiaal: klopper, houten lepel, spuitzak

Instructies

1

Smelt de chocolade in de melk.

2

Week de gelatine in een beetje water voor ongeveer 15 minuten

3

Wring de gelatine uit en roer onder de chocolade saus. Laat even afkoelen.

4

Klop de slagroom op en roer voorzichtig door de chocolade. Giet in een spuitzak en laat afkoelen.

5

Doe de 4 lepels suiker in een pan en laat warm worden op een zacht vuur.

6

Brokkel de pure chocolade in kleine stukjes.

7

Doe bij de suiker en roer snel met een houten lepel. Haal van het vuur en roer tot er brokjes ontstaan. Giet uit op het bakpapier en laat afkoelen. Niet direct proeven of je verbrand je tong!

8

Doe de frambozen met de suiker en een scheutje water in een saus pan. Zet op een zacht vuurtje tot wanneer je een loperige consistentie bekomt.

9

Zeef zodat de pitjes weg zijn.

10

Hak de pistachenoten. Serveer en werk af met basilicum en een snuifje zout.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter