/

Spaghetti met tomatensaus, worst, olijf, zongedroogde tomaten en peterselie

februari 21, 2018

Doen jullie al mee mijn Facebook wedstrijd? Kwestie van direct met de deur in huis te vallen! Het is maar dat je namelijk best wel een leuke prijs winnen. Neen, geen duur pastamachine of zo maar gewoon een pak spaghetti. That’s it? Yep!  Wel een pak die je niet zo snel in je keukenkast zal liggen hebben, geloof me. Of eten jullie thuis wel vaker spaghetti van een meter lang?

Doet de film ‘lady en de vagebond’ bij jullie een belletje rinkelen? Vast wel! In mijn ogen, een nipte overwinning op die twee geliefden met hun vliegend tapijt, de meest romantische scene uit het hele Disney repertoire. Twee honden, een bord spaghetti en één lange spaghetti kus, het verdere verloop van het verhaal zal mij worst wezen. Vorige week waagde ik mij, samen met mijn vriendin uiteraard, aan een kleine reconstructie met dit gerechtje. Ik zeg het u, het is niet gemakkelijk eten wanneer je de slappe lach hebt.

Het blauwe hemdje, dat ik voor de gelegenheid nog eens gestreken had zodat ik niet in jogging broek aan tafel zou zitten, mocht na het eten bovendien ook rechtstreeks de was in. Wat een gedoe, haha. Ach, het was het waard!

Je kan natuurlijk ook gewone spaghetti gebruiken. Zo moeilijk zijn we nu ook weer niet! Zelf gehaktballetjes draaien is trouwens ook een optie ( ik zeg het, we zijn echt niet moeilijk),maar heb je echt geen tijd om met je handen in het gehakt te zitten dan is dit gerecht echt wel ideaal.

Spaghetti met tomatensaus, worst, olijf, zongedroogde tomaten en peterselie

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 worsten naar keuze (Slagerij De Bokke)
  • hand vol olijven
  • doosje zongedroogde tomaten
  • bosje peterselie
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 100 ml witte wijn
  • Spaghetti

Instructies

1

Bak de worsten in de pan. Als ze mooi bruin gebakken zijn, haal ze dan uit de pan. Ze hoeven nog niet volledig gaar te zijn.

2

Snijd de ui in fijne blokjes en stoof ze aan in dezelfde pan. Voeg de knoflook toe.

3

Blus met de wijn en laat een minuutje inkoken.

4

Doe de tomaten erbij en laat een halfuurtje inkoken op een zacht vuurtje.

5

Snijd de helft van het doosje zongedroogde tomaten ( de tomaten hé, niet het plastieken doosje:p ) in stukken en doe ze bij de saus.

6

Mix de saus.

7

Doe de worsten terug in de saus.

8

Snijd de rest van de zongedroogde tomaten in stukjes en de olijven in ringen.

9

Snijd een volledige bos peterselie fijn.

10

Kook de spaghetti beetgaar zoals vermeld op het pakje. Voeg een pollepel van het kookwater toe aan de saus. Giet ook de olie uit het pakje zongedroogde tomaten erbij.

11

Snijd de worst in kleinere stukken. Roer de pasta door de saus en werk af met de olijven, zongedroogde tomaten en de verse peterselie.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter