Zoete aardappelfrietjes met gefrituurde ribbetjes en stoverijsaus

februari 28, 2022
zoete aardappelfrietjes

Zoete aardappelfrietjes  met gefrituurde ribbetjes en stoverijsaus

 

Ribbetjes, wereldvrede, Romelu Lukaku die de finale van het WK beslist met een snoeiharde kopbal in de winkelhaak, zoete aardappelfrietjes,  een nieuwe auto zo eentje zonder een grote bluts in de deur,  stoverijsaus,  2 kinderen die de hele nacht gewoon doorslapen,  een paar augurkjes,  plantjes in mijn living die zichzelf water geven en af en toe mij eens een goeie gin tonic komen inschenken, mayonaise,  het zelfvertrouwen hebben om in de Brico gewoon, zonder duizend vragen te moeten stellen, direct te weten wat ik moet kopen om een plank vast te maken aan een andere plank, gefrituurde uitjes,…Er zijn wel een paar dingen die ik dit jaar wil, maar goed. We moeten ergens beginnen.
 
Deze zoete aardappelfrietjes met gefrituurde ribbetjes, stoverijsaus, mosterdmayo, augurkjes en gefrituurde uitjes, is het dichtste dat ik voorlopig kom. Verdienstelijk wel.

Zoete aardappelfrietjes met gefrituurde ribbetjes en stoverijsaus

Ingrediënten voor: 2
Prep Time: 15 Cooking Time: 70

Ingrediënten

  • 1 sparerib
  • 1 ui
  • 2 flesjes donker bier (bvb Leffe)
  • 1 eetlepel Luikse stroop
  • 1 eetlepel bloem
  • 200 ml vleesbouillon ( 1 blokje)
  • mayonaise
  • mosterd
  • maizena (1 +1 el)
  • peterselie paar takjes
  • augurk (naar wens)
  • krokant, gefrituurde uitjes.
  • sate kruiden
  • zoete aardappelfrietjes

Instructies

1

Snijd de ui fijn. Halveer de sparerib en kruid met peper en zout. Smelt boter in een kookpot en kleur de 2 helften van de sparerib mooi aan. Voeg de ui toe en laat 5 min mee karameliseren. Voeg de Luikse stroop toe, laat 1 minuut meebakken. Voeg de bloem toe, roer goed en blus dan met het bier en de bouillon. Zet het deksel op de pot en laat 60 minuten garen op een rustig vuurtje tot wanneer het vlees van de ribbetjes bijna van het been vallen.

2

Haal de ribbetjes er voorzichtig uit en leg ze op een bord. Dep ze droog en kruid ze met sate kruiden. Laat ze afkoelen.

3

Verwarm de frietketel terwijl op 180 graden.

4

Laat de stoverijsaus op het gemak nog wat inkoken tot gewenste dikte. Los 1 el Maizena op in een klein scheutje water. Roer goed en voeg dan al roerend toe aan de saus om extra in te dikken.

5

Meng 4 el mayonaise met 1 el mosterd. Snijd de augurk in plakjes en hak de peterselie fijn.

6

Snijd de ribbetjes, als ze zijn afgekoeld, in stukken zodat je individuele beentjes met vlees hebt. Wentel ze in de overige eetlepel Maizena. Frituur goudbruin voor 1 minuut. Frituur daarna de zoete aardappelfrietjes.

7

Dresseer de aardappelfrietjes, daarop de ribbetjes en overgiet de ribbetjes met de saus. Werk het pakje af met augurk, gefrituurde uitjes en peterselie. ZALIG

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter