Zoete aardappelfrietjes met gefrituurde ribbetjes en stoverijsaus
Zoete aardappelfrietjes met gefrituurde ribbetjes en stoverijsaus
Ingrediënten
- 1 sparerib
- 1 ui
- 2 flesjes donker bier (bvb Leffe)
- 1 eetlepel Luikse stroop
- 1 eetlepel bloem
- 200 ml vleesbouillon ( 1 blokje)
- mayonaise
- mosterd
- maizena (1 +1 el)
- peterselie paar takjes
- augurk (naar wens)
- krokant, gefrituurde uitjes.
- sate kruiden
- zoete aardappelfrietjes
Instructies
Snijd de ui fijn. Halveer de sparerib en kruid met peper en zout. Smelt boter in een kookpot en kleur de 2 helften van de sparerib mooi aan. Voeg de ui toe en laat 5 min mee karameliseren. Voeg de Luikse stroop toe, laat 1 minuut meebakken. Voeg de bloem toe, roer goed en blus dan met het bier en de bouillon. Zet het deksel op de pot en laat 60 minuten garen op een rustig vuurtje tot wanneer het vlees van de ribbetjes bijna van het been vallen.
Haal de ribbetjes er voorzichtig uit en leg ze op een bord. Dep ze droog en kruid ze met sate kruiden. Laat ze afkoelen.
Verwarm de frietketel terwijl op 180 graden.
Laat de stoverijsaus op het gemak nog wat inkoken tot gewenste dikte. Los 1 el Maizena op in een klein scheutje water. Roer goed en voeg dan al roerend toe aan de saus om extra in te dikken.
Meng 4 el mayonaise met 1 el mosterd. Snijd de augurk in plakjes en hak de peterselie fijn.
Snijd de ribbetjes, als ze zijn afgekoeld, in stukken zodat je individuele beentjes met vlees hebt. Wentel ze in de overige eetlepel Maizena. Frituur goudbruin voor 1 minuut. Frituur daarna de zoete aardappelfrietjes.
Dresseer de aardappelfrietjes, daarop de ribbetjes en overgiet de ribbetjes met de saus. Werk het pakje af met augurk, gefrituurde uitjes en peterselie. ZALIG
Geen reacties