Een kind kan de was doen. Hoe gemakkelijk is het om dit gerechtje op tafel te toveren en hoe zalig en tegelijk chique ziet het er niet uit. T’is echt doodeenvoudig en een ideaal voor- of hoofdgerecht als je visite over de vloer hebt zonder dat je gasten een uur met hun vingers moeten zitten draaien.

En dat laatste is toch wel een belangrijke. Hoe langer de wachttijden hoe sneller mijn hele wijncollectie opgedronken is en hoe meer tijd er is om te achterhalen dat er best wel een prehistorisch laagje stof op de kast ligt.

De saus maakte ik met overgebleven mosselvocht. Zoals jullie ondertussen wel weten is dat iets wat ik nooit weggooi en standaard in mijn vriezer heb zitten. Je kan natuurlijk ook gewoon een lekkere visfumet gebruiken.

Dit heb je nodig (2 personen):

  • Zeebaars filet met vel
  • kerstomaten (of zongedroogde tomaten als je nog minder tijd hebt)
  • tuinbonen
  • gele courgette
  • 1 sjalotje
  • blaadjes basilicum
  • een klein scheutje room
  • 1 teen look
  • 1 dl mosselvocht of visfumet
  • een half glas witte wijn
  • klontjes koude hoeveboter (ongezouten)

Zo ga je te werk:

  • Snijd de zeebaars filets in stukken van ongeveer 7 centimeter. Verwijder eventuele graten.
  • Zet een pan met kokend water op en kruid het met zout. Kook de tuinbonen beetgaar.
  • Laat de oven voorverwarmen op 150 graden. Snijd de kerstomaten doormidden, kruid met peper en zout en leg in een ovenschaal. Snijd een teentje knoflook in fijne plakjes en doe het samen met een scheutje olijfolie bij de tomaatjes. Laat een halfuur drogen in de oven.
  • Stoof een sjalotje aan in boter. Blus met de witte wijn en het mosselvocht. Laat even inkoken en voeg vervolgens de room toe. Voeg stelselmatig koude klontjes boter toe tot je een dikke saus krijgt. Het is belangrijk dat de boter ijskoud is. Eventueel kan je de saus nog even mixen om hem extra luchtig te maken.
  • Gebruik een parisiennelepel om bolletjes uit je courgette te snijden. Heb je dat niet, snijd dan gewoon in vierkantjes. Bak aan in olijfolie en kruid met peper en zout. Voeg op het einde ook de bonen toe om ze terug op te warmen.
  • Bak de vis op de velkant in een anti kleef pan. Voeg een klontje boter toe en laat de vis op de velkant liggen. Juist voor serveren draai je hem om en laat je de vis nog even rusten.
  • Dresseer de groenten, leg daarop de vis en werk af met de heerlijke botersaus en wat verse basilicum.

Volg mij op Facebook en doe zo elke dag nieuwe inspiratie op.

 

8 thoughts on “Zeebaars, courgette, tuinbonen, half gedroogde tomaat en blanke boter saus”

  1. Andrea

    Augustus 23, 2017 at 08:21

    Dat ziet er lekker uit! En wat fijn dat het snel klaar te maken is. Ik ga ook eens proberen als ik in Nederland terug ben.

    1. Jelle Beeckman

      Augustus 23, 2017 at 10:06

      Zeker eens doen! 🙂

  2. Nicole Orriëns

    Augustus 23, 2017 at 08:24

    Dat ziet er zeker culinair verantwoord uit zeg! Fijn dat het ook nog makkelijk is klaar te maken.

    1. Jelle Beeckman

      Augustus 23, 2017 at 10:07

      Ja hé, je kan lekker uitpakken bij je gasten het kost niets van moeite 😉

  3. Dhini

    Augustus 23, 2017 at 21:16

    Ohh love seafood. Ziet er lekker uit

  4. Dafne

    Augustus 24, 2017 at 15:28

    Lekker hoor! Goede beschrijving ook van de bereiding.

  5. Neeltje | Thoughts in Style

    Augustus 24, 2017 at 15:54

    Dit ziet er zo ongelofelijk lekker uit!

    1. Jelle Beeckman

      Augustus 24, 2017 at 15:58

      Dankje! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *